Tack, Niclas Ahlberg/ www.niclasahlberg.se för de vackra bilderna på fåglarna.

Texten är ett utdrag från min kommande bok, 

LIFE

Through different eyes 

Orden som kom i min meditation var kärlekens musik, kärlekens melodi. Tar ett djupt andetag och öppnar mina ögon. Sätter mig vid min dator och skriver ännu ett kapitel, texten flödar och jag skriver; 

Hur kommer det sig att ni människor gör det så svårt för er när det enkla och självklara finns runtomkring er bland annat i form av de bevingade energier som bär på livets olika melodier. En form av liv som hör till de två ursprungliga på jorden. Den ena är reptilerna och det andra fåglarna. Min syster sitter ibland i sin trädgård och samlar sig inför den nya dagen, låter sig fyllas av fågelsång. Hon lyssnar på de olika rösterna, gläds av deras toner, melodier och unika röster. Så nära finns kunskap om livets magi. Denna morgon vill jag förmedla detta. Att i det enkla och självklara bor en del av livets stora gåtor. 

Att förstå innebörden av att lyssna,

att följa fåglarnas olika melodislingor är en av dessa gåtor.

Även om det mänskliga örat endast kan uppfatta delar av fåglarnas tonomfång så uppfattar de delar av er som är under utveckling, ert undermedvetna stora delar av tonskalan. Tänk er ett brett spektra av vibrationer. Av skönhet och kärlek. Ni har ett uttryck som lyder ”att besjunga kärlekens lov.” Och det är just detta fåglarna gör runt omkring er hela tiden. I varje ton, i varje drill finns ett kodat budskap som visar vägen till en urgammal visdom inom er. 

Naturens egen musik är en väg till ett ökat medvetande, en våg av toner som sveper in i era kroppar och skapar olika vibrationer. Att lyssna på fåglarnas sång, vindens musik, ljudet när regnet faller till marken och den törstande jorden som dricker, är att lyssna på ditt eget ursprung. I den symfoni av toner som omger dig finns en resonans som tonar in er, skänker era kroppar lugn och läkning. Lyssna, människobarn, LYSSNA, svårare är det inte. 

Vill du vibrera i harmoni med Gaia så är det precis så enkelt som jag beskriver. Allt har sin början i ljud, i olika toner, i musik, i sång. Om ni lär er att lyssna till jordens hummande sång, skogens, träden och vattnet i dess olika former så kommer ni en dag att även finna den unika ton som ni själva vibrerar i. 

Allt liv är frekvenser. Även berg, stenar och metaller vibrerar i olika toner.

Om ni lär er att lyssna på livets musik, den symfoni av ljud som omger er hela tiden så kommer ni även att kunna förstå och lyssna på andra subtilare budskap. Min syster har skrivit en text som heter, Kan man kommunicera med ett regn?  Vad tror ni? Vad är kommunikation? Era röstorgan vibrerar så att ni ska kunna skapa de ljud som ni sedan formar till olika ord. Ord som egentligen är just frekvenser.  Era öron är fantastiska mottagare av olika vibrerande frekvenser, olika ljud. Fåglarna som besjunger livet är bara några av de många lärare som skapats och som lever runtomkring er. Så självklara så vanliga att ni inte ens reflekterar över att de minskar i antal. Kan ni tänka er att vakna en morgon i tystnad. Att all fågelsång har tystnat. Att ingen längre sjunger livets lov. 

I ljudens vibrationer finns en länk tillbaka till den enorma visdom som ni en gång levde i. Till en tid då allt var ett och allting levde i harmoni. Jag uppmanar dig att lyssna, att följa en liten fågels drillande sång, lyssna medvetet. Det öppnar dina sinnen. Kan du känna de olika tonerna i din kropp? Kan du känna dem vibrera i ditt hjärta? 

Svårare än så är det inte. Lärdom finns i överflöd. 

Så länge fåglarna sjunger livets lov, kärlekens melodi,

 så länge finns det hopp mina barn

När jag skrivit ner texten ovan var jag på språng, redo för en ny dag med möten. Samlade ihop mina papper, kamera och allt annat som jag behövde, såg i min kalender och kände hur hjärtat tickade fortare. Så många möten… drog en djup suck och önskade att jag kunde strunta i dagens göranden och bara stanna i mitt skrivande. Det finns ett oerhört lugn, en stillhet som är svår att beskriva och som omger mig när jag arbetar med texterna till den här boken.

Såg på klocka att det var 20 min kvar tills jag, om jag kör fort, måste vara på mitt första möte. Känner att jag behöver den tiden, tid att bara vara 

Gör i ordning en kopp kaffe och sätter mig under mitt körsbärsträd i trädgården. Sitter stilla och blundar. Låter mig fyllas av alla ljud, av fåglarnas sång, av humlornas surr. Då känner jag hennes närvaro, den energi som jag arbetat med en stund tidigare. Den är varm, moderlig och kärleksfull. Hennes närvaro nu fysisk. Hennes händer vilar lätt på mina axlar och jag känner hur jag sakta släpper taget om dagen framför mig och bara är. Hon leder mig in i en ny djup meditation. Jag släpper taget om min kropp och blir en del av allting omkring mig. I mitt inre ser jag en bild av hur rötter växter ut ur mina fötter, hur de gräver sig djupt ner i marken och sprider sig. Ner i underjordiska grottor, genom salar av kristall mot en kärna av ljus. Inom mig hör jag hennes röst. 

Du behöver grunda dig mitt barn. Grunda dig i djupet i ditt själv.  Vila i detta ljus, i den källa av kraft som finns i överflöd för var och en som söker den. Djupt under Yggdrasil, som dina förfäder kallade sin bild av skapelsen, livets träd. Där finns en av källorna fylld av livets vatten. En länk till ert UR- sprung. De gamla kallade den för URD. Stanna så länge du önskar mitt barn. Fyll dig med tillit till att allting är precis som det ska. Lämna din oro och dina måsten. Forma dina händer till en skål och fyll dem med det vatten som bär all kunskap. Drick och minns vem du var, vem du är och alltid har varit. Ta min hand, lyssna och låt mig leda dig.

Forma sen din dag utan oro och utan måsten. Gå ut i vetskap att inom dig och omkring dig finns allt du behöver, all kraft, all kunskap bevarad närhelst för alla som önskar den. 

Så lätt är det att finna det hem ni alla

söker, ett inre lugn, en trygghet.

I era måsten och göranden glömmer ni vilka ni är och var ni hör hemma.  

Att finna just din väg är en mening och mål stort i sig själv. 

Jag hälsar er i ljus, till ljuset är ni alla välkomna, nu drar jag mig tillbaka men minns mina ord. För de är fyllda av hopp. 

Tar några djupa andetag och kommer sakta tillbaka till min kropp som är fylld av lugn och fågelsång. Runt omkring på trädets grenar som böjer sig ner runt omkring mig har det samlats massor med fåglar. De kvittrar och drillar. Jag känner mig lätt och lycklig. Uppfylld av kraft och en ny tillit. Vet att allt kommer att bli precis som det ska. 

När jag kommer in i köket så finner jag ett meddelande på min telefon ” vi är försenade, kan du komma en halvtimme senare än avtalad tid? ” 

Allt är som det ska, tänker jag och går ut i en ny dag i tillit.

Information om boken finns på hemsidan www.nornacommunication.com

Mina guidade meditationer finner du på https://www.youtube.com/channel/UCZw6OCdsB_1-gRXxraiCmsQ