Det egyptiska horusögat har länge fascinerat mig. Ordet skrivs på gammalegyptiska som ”rswt” och betyder öppet öga, vaken och uppvaknande. Och – dessutom så betyder ordet dröm. I fornegyptisk bildskrift avbildas ordet som ett öppet öga. Det bör betyda att egyptierna hade förstått sambandet mellan drömmarnas budskap och utvecklingen av medvetenhet och uppvaknade av självinsikt och självkännedom

Drömmarna – om vi intresserar oss för dem och tar dem på allvar – är hjälpmedel för att få oss att vakna upp från vår ofta invanda och till stor del omedvetna sömngångartillvaro. Många av oss lever alltför stressade liv och tappar lätt perspektiv på vad som egentligen betyder något för oss och vi glömmer bort vad livet egentligen handlar om.  Genom att intressera oss för våra drömmar vaknar vi upp mer och mer till sanningar om oss själva och blir mer medvetet närvarande i våra liv.  

Utöver att vi i drömmarna bearbetar det som händer oss i vår vardag så kan vi få mycket användbar vägledning, kreativa lösningar och varningar till exempel om vi tar för vana att bestämma oss för att samarbeta med vår inre drömvän. Ju mer vi utvecklat detta samarbete desto mer ser vi att vi blir oberoende av yttre ”medium” och rådgivare, och uttrycket ”du har svaret inom dig” får en än tydligare förståelse för oss.Det är alltså gratis personlig utveckling som erbjuds oss varje natt, vi får tips om att leva mer autentiskt, ett liv där själen får ta mer plats i våra liv.

Så – tillhör du dem som säger att du aldrig kommer ihåg dina drömmar? Sätt en klar och tydlig intention precis innan du somnar – ”I natt kommer jag att komma ihåg mina drömmar”. Med uthållighet så kommer du uppleva att mer och mer kunna få tag i de fyra till sex nattliga drömbudskap vi får levererade varje natt. Och jag lovar dig att du har sååå mycket att vinna på att dra lärdom av dem! Lycka till!  

Är du intresserad av drömtolkning och drömarbete är du så välkommen till min drömgrupp här på Fb: https://www.facebook.com/groups/169833480076382/