Det vita ljuset är iallafall på G tillbaks – vi har Midvintersolstånd imorgon 23.23 på kvällen. Då står solen som lägst på himlen – och sedan blir det bara ljusare och ljusare eftersom dagarna går… Jippie! ( för mig är det den “riktiga” Luciahögtiden – som känns betydligt mer laddad och speciell än den 13 december…) Häärligt! 

Passa på att ta fatt i drömbudskapen nu, då du kanske också har lite mer ledigt än annars. Att sova utan väckarklocka och att vakna av sig själv brukar kunna gynna “dröm-komihåg:et”. Sätt intentionen och somna med den – “I natt kommer jag att komma ihåg mina drömmar klart och tydligt”, skriv ner dem, ställ frågor till drömmarna som känns angeläget för dig, “prata” med drömsymbolerna och lyssna till vad de har för budskap till dig. Ta dem – och dig själv på vördnadsfullt allvar

Och – för dig som har eller kan ”låna” ett badkar – gör gärna en liten Midvinterceremoni för dig själv i badet. Tappa upp ett bad med till exempel några droppar eterisk olja av apelsin, kanel, rosmarin eller tall. Släck i badrummet och ha bara ett stearinljus tänt. Njut av stillheten och mörkret. Midvintertiden är liknande svartmåne/nymånetiden i sin energi, som sker varje nytt månvarv, då gammalt, förlegat och uttjänt skall lämnas och symboliskt ”dö”, för att ge plats åt nytt, mer sant och hållbart. 

Så – när du ligger i badet och njuter, fundera samtidigt på året som gått och stäm av med dig själv. Vad är det för nytt ljus som nu tar plats i dig, vilken är den nya medvetenheten som skall få mer utrymme utifrån summeringen av det år som gått? Vad tar du med dig som lärdomar av det som under året skapat smärta och besvikelser?  Vilka dörrar skall stängas och vilka önskar du öppna?

Med detta vill jag önska er alla en myyyysig Julhelg i både midvinter – och fullmånetid!

Kram på er och njut av dessa “holy days”! //Agneta