Du går nu in i en tid av förväntan, kreativt skapande och en frustrerande brist på tålamod. Nymånen i fredags börjar synas på himlen och det väcker en känsla av vår, nystart och omstart. Samtidigt ser du dig omkring och undrar varför inget händer. Borde vi inte ha ”love, peace and understanding” nu?

Kommer ni ihåg texten till låten Aquarius, skriven av gruppen The Fifth Dimension?

”When the moon is in the Seventh House
And Jupiter aligns with Mars
Then peace will guide the planets
And love will steer the stars
This is the dawning of the age of Aquarius”

”Harmony and understanding
Sympathy and trust abounding
No more falsehoods or derisions
Golden living dreams of visions
Mystic crystal revelation
And the mind’s true liberation.”

Vart tog allt det underbara vägen? Lugn. Du har påbörjat din resa in i Vattumannens tidsålder. Fast än så länge har du mest köpt biljetten och sett bilderna i broschyren. Den här veckan planerar du hur du vill att det ska bli. Du börjar drömma in det du vill göra, skapa och med vem.

Venus (det/dem du älskar) möter drömmarnas Neptunus i Fiskarna (oändlig potential). Det lägger sig ett romantiskt skimmer omkring dig och du får lust att skapa. Mars (din vilja, drivkraft) ställer sig i en utmanande aspekt till dem. Han sätter händerna i sidan och undrar om det det ska bli någon verkstad alls. ”Gör något, NU.” Han gör dig frustrerad.

Samtidigt blandar sig revoltören Uranus i Oxen (dina resurser, ditt eget) i samtalet. Det medför att du får en obändig lust att kasta ut allt som du upplever hindrar dig. Du vill sälja och istället köpa nytt. Du tittar på din partner med granskande ögon och undrar om hen älskar dig egentligen. Du vill säga upp dig på jobbet. Din passion driver dig till att vilja mer.

Just nu ser du inte klart, du har inte hela bilden. Så vi ber dig att sitta still i dimman och ha tålamod lite till. Det är lätt att du nu ”kastar ut barnet med badvattnet” och gör eller säger något som du sedan ångrar.

Du är nyfödd in i en ny verklighet. Din partner är nyfödd. Dina vänner likaså. Det ger er alla en smula yrvaken känsla. När det gamla avslutas utan att det nya är på plats fullt ut, skapas ett tomrum. Ett glapp. Just nu kan det därför kännas tomt.

Du är uppvuxen med att tomrum måste fyllas med något. Tomrum gör att livet skaver, för du är ovan vid det. Du fyller det då lätt med saker som du inte behöver eller inte ens mår bra av. Du kanske får lust att shoppa, att äta mer socker, att öppna ytterligare en till flaska vin, att titta på serier på TV:n fast de inte ger dig något eller anmäler dig till utbildningar som du inte behöver. Tomrummet fylls på, fast inte med det som hjälper dig vidare.

Så den här veckan: Stanna kvar i tomrummet utan att fylla det med något och utan att agera på de impulser som kommer. När du får en känsla av att du är värd bättre och att du vill mer, stanna i det.

Passionen är på väg. Du är på väg. Det är lätt att du då trycker på gaspedalen och kör i 140 km i timmen i tjock dimma. Till helgen lättar dimman, så vi ber dig att vänta tills dess innan du börjar agera. Andas dig igenom veckan. Gör kreativa saker som du mår bra av. Rita, måla, skriv, sjung, spela. Var i ditt hjärta.

Spendera tid med dig själv. Var i tysthet. Utforska dig själv. Var nyfiken. ”Oj, nu gjorde jag så här.” Eller: ”Oj, nu fick jag en ny känsla”. Eller: ”Oj, tycker jag om det här?”

Ur tystnaden föds din kraft. Så ta vara på den. Tystnad är en bristvara. Jorda och grunda dig. Gläds åt det du har skapat hittills. Var stolt över dig själv. Du har tagit dig ända hit, efter många utmattande strapatser. Grattis! Bra jobbat! Fira dig själv med att ge dig något som du mår bra av. Kanske boka en massage?

Du är en vacker ljusvarelse med ett hisnande stort uppdrag att sprida ljus och kärlek i världen. Och du gör det bäst genom att bara vara DU.

Du behöver inte göra och prestera. Du behöver bara vara.

Livet är inte ett problem som ska lösas.
Livet är ett äventyr att uppleva.
Inte genom film, böcker och fiktion.
Utan här och nu.
Precis där du befinner dig.

Väv dina drömmar. Och gör det med omsorg. För snart förverkligas de.

All kärlek, ljus och healing!
Lillemor Golden Dragon & the Golden People of Light

Ps. Den vackra bilden är ett Artwork av Cynthia Wands.