Maj månad har hittills handlat om att försonas med dig själv och den som du är på väg att bli. Att se ditt eget värde och inse hur värdefull du är för världen. Nymånen i Oxen den 11/5 påminde dig om din uppgift att vara i tjänst för mänskligheten och för Moder Jord. Under en månads tid väcker den upp dina talanger och gåvor, så att du kan ge dem vidare till andra i förädlad form. Ofta gör vi det så stort och svårt för oss, trots att skatterna för det mesta finns i det lilla vardagliga och kanske till och med i gyttjan i det dike som du kravlat runt i. Det kan till exempel handla om din förmåga att skapa glädje och inge hopp för andra, genom att visa på oanade möjligheter och att det finns en väg ut ur mörkret. Det kan vara din förmåga till medkänsla och djupt lyssnande som blir livsavgörande för dem som befinner sig i kris. Kanske du får en impuls till ett mer grönt, ekologiskt och hållbart sätt att leva? Eller inser att det finns ett sätt att leva livet, där du inte kämpar dig fram utan istället följer ditt inre flöde?

Sedan Jupiter (din högre sanning) den 13/5 vandrade in i Fiskarna (din oändliga potential), har din spiritualitet nått nya nivåer. Solen (den du ska bli) vandrade över de helande sju Plejadsystrarna under perioden den 17-22/5 och det väckte upp dina helande krafter. Med en ökad kontakt med din feminina inre sida får du också kontakt med ett helt nytt register av känslor. Minns att den vilda Lilith (det oanpassade feminina, som bedömts vara vulgärt eller ”för mycket”) nu kommer tillbaka från exilen i öknen, dit hon blev förvisad. Det är dags att låta även Eris – den 13:e gudinnan och feminina urkraften, som aldrig blev inbjuden – att få vara med på kalaset. Det kan kännas som ett vulkanutbrott inom dig, som om jorden skakar under dina fötter. Om någon eller något utmanar dig kan du få ett utbrott och spruta ut all den lava, eld och de förträngda stenar som du tryckt undan i många tusen år. Nu briserar din vulkan. Låt det komma. Låt dig själv brisera. Se bara till så att det skadar andra så lite som möjligt. Kasta saker, slå på boxbollar eller dansa vilt till hårdrock eller marschmusik. Få ut det ur ditt system.

På onsdag den 26/5 är det dags för en total månförmörkelse. Att den är total är väldigt ovanligt och ger den extra kraft. Den sker vid fullmånen i Skytten klockan 13:13. Talet 13 symboliserar Gudinnan och här visar hon sig tvåfaldigt. Där finns även månens karmiska nod, det du ska lämna. Säg hejdå, till ditt gamla jag. Även Jupiter (Skyttens – och till viss del Fiskarnas – styrande planet) är starkt inblandad i skeendena. Även i vanliga fall innebär en fullmåne att du fullbordar något och lämnar det bakom dig, Med förmörkelsens kraft kan skeendena liknas vid tarotkortet Tornet. Sättet som du ser på världen ändras och du kräver friheten att få vara DU. Att fullt ut få leva utifrån din egen högre sanning och det som är viktigt och värdefullt för dig.

Eftersom karma-läraren Saturnus vänder retrograd den 23/5 (och ända till mitten av oktober), är det dags att finna ut vem du blivit och hur ditt nya jag vill leva livet. Hur vill du att din vardag ska se ut? Vilka nya strukturer inför du? Och vad lägger du bakom dig? Merkurius (ditt jordiska uttryck) vänder retrograd den 29/5 och hjälper dig i dina funderingar. Det här är en kallelse att gå in i dig själv fullt ut. Att röra dig in i ett högre varande. Fall inte för frestelsen att bara nöja dig med en lätt uppgraderad version av dig själv. Det som du uppfattar som en irritation är en invitation att ta ett stort språng vidare. Hämta tillbaka din själ. Ta fram vildkvinnan i dig. Hör förfäderna som kallar på dig. Nu beger du dig ut på en resa in i dig själv.

I juni sker det ett stort genombrott för dig. Då är det dags för en solförmörkelse (vid nymånen den 10/6) och som handlar om din personliga kraft, ditt ljus och din lyskraft ut i världen. Det är dags att tina upp frusna själar med din värme .Solen är din sanna personlighet, den du är bakom molnen av rädslor och begränsande föreställningar. Ditt sanna jag, bortom lagren av anpassning. Nymånen den 10/6 sker i Tvillingarna (vandraren mellan världarna och som knyter samman himmel och jord, en Skywalker på jorden), där månens norra nod (dit du karmiskt sett är på väg) befinner sig. Nu blommar du ut till ditt kosmiska jag.

Dagen efter, den 11/6, vandrar Mars (din drivkraft) in i kärleksfulla, kreativa och lekfulla Lejonet. Ditt inre barn vill komma loss och få leka. Du får nu stöd att välja glädje och att LEVA ditt sanna jag. Vad gör dig glad och får dig att känna dig som ett barn på äventyr? Nu lär dig att låta dina känslor bli din guide och inre kompass. Du ställer dig även frågan om vad som är rikedom för dig. Kanske den sanna rikedomen är som ett barns skatter? Minns ni Elvira Fattigans ord när hon i filmen öppnar skattkistan och förklarar: ”Dunderklumpen tog ett barns skattkista och du vet väl vad ett barn har för skatter? En liten fin sten, en vacker blomma, en liten fågelfjäder och glädjens luft som blåser sakta, sakta omkring oss. Men inga pengar.”

Strax efter, den 14/6, är det dags för det andra omvälvande mötet (av tre) mellan den nu introspektiva och retrograda Saturnus (gamla begränsande patriarkala strukturer, administration och myndigheter) i globala Vattumannen och revoltören, nytänkaren Uranus i Oxen (resurser, Moder Jord). De möts just på graden 13, Gudinnans tal. Gammalt möter revolutionärt nytt, för att omvandla och skapa förändring. Den här gången påverkas även ditt vardagliga liv. Det här väcker förstås känslor och det kan bli smärtsamt för dig om du väljer att hålla fast vid det gamla. Så släpp taget och välkomna in det nya. För det leder dig till ett liv i samklang med din själ.

Det är dags att bli den du kom hit till jorden för att vara. Både dina gåvor och ditt kosmiska uppdrag aktiveras nu. fast egentligen är det två uppdrag. Det ena handlar om att bli den bästa versionen av dig själv, den andra om att skapa den värld som ditt kosmiska jag vill leva. Det är alltså även dags att överlämna din gåva till världen och låta människor få glädje av den.

Vi vänder nu på timglaset. Ett nytt kapitel i din gyllene Livets bok är på väg att skrivas, en alldeles ny berättelse om ditt liv. Med dig och Moder Jord i huvudrollerna. En helig, mystisk och alldeles underbar kärleksroman.

Det är dags att kasta loss och pröva dina vingar. Nu åker vi.