Det är dags att luta dig tillbaka i solstolen nu och göra absolut ingenting. Universum gör jobbet åt dig medan du ligger still och vilar. Stäng av omvärlden för att vara i full närvaro i ditt hjärta. Våga befinna dig i tomrummet, formlösheten, svävande fritt i ”ingen-ting”.  Se vad som händer inom dig. Vad är sant för dig numera?

Efter att Venus i Tvillingarna vände rätt igen i slutet av juni, är det dags att omsätta dina nya värderingar i praktiken så att dina livsvillkor överensstämmer med din nya livsfilosofi.  När även kommunikativa Merkurius (ditt uttryck, Tvillingarnas styrare) vänder rätt den 12/7 är det dags för viktiga samtal i hemmet och familjen. Hur vill ni leva tillsammans?

 Samtidigt får du extra kraft till det genom att den sårade helaren Chiron vänder retrograd i Väduren den 11/7. Du får tillfälle att läka de sår som handlar om din rädsla för att vara dig själv fullt ut, vad som än händer.      

Det är många planeter som är retrograd. Det medför en introspektiv energi och en möjlighet för dig att göra om och göra rätt. Den backande Neptunus i Fiskarna bryter ner de strukturer som har definierat din identitet. Gamla mönster, gränser och det familjära sopas undan. Det kan medföra att du nu har svårt att orientera dig, som att det är en helt ny karta att navigera utifrån. Med det följer förvirring och osäkerhet, fast även en pirrande känsla av nya möjligheter och ny inspiration.

 Den transformativa ödesplaneten Pluto skakar på sin väg bakåt i Stenbocken om din syn på makt och auktoriteter, genom att avslöja det som dolts under ytan. Fanns det dolda avsikter som man inte velat berätta om? Har information manipulerats?  

Den stränge karma-läraren och tidshärskaren Saturnus (livsläxor, ansvar, förändringar i vardagen och i samhällsstrukturer) vandrar fortsatt bakåt in i patriarkala Stenbocken. Det är dags att sakta ner tempot för att se över det som vi missade när han senast vara här. Vi omdefinierar vår samhällsstruktur och därmed även våra levnadsvillkor. Hur tar vi hand om Moder Jord? Vill vi gå tillbaka till det liv vi levde pre-corona? Vad var bra och vad var mindre bra?

Du får hjälp i ditt filosoferande av regnbågskrigaren Pallas Athena, alias ”wonder woman”, som är redo att ta strid för jämlikhet, mångfald och en rättvis fördelning av resurser. Under hennes väg bakåt i Stenbocken ber hon oss att använda vårt sunda förnuft. Att skapa ett kollektivt paradigm där visdom, omtanke och en vilja till förståelse är viktigare än krig, gränser och prestige. Hur kan vi skapa en värld där allt och alla får finnas, tas omhand och må bra?     

Expansiva, retrograda Jupiter i Stenbocken uppmanar dig att finslipa ditt sanna välmående, med en ökad omsorg om både ditt fysiska och andliga hälsotillstånd. Han förser dig med en ny livsfilosofi och vidgar din medvetandenivå. Du upptäcker en ny form av själsmedvetenhet som du gärna vill utforska.

För att ytterligare accelerera skeendena har vi den tredje förmörkelsen på rad den 5 juli, den sista i en triad, en månförmörkelse vid fullmånen i patriarkala Stenbocken. Den fullbordar det som påbörjades vid den kraftfulla solförmörkelsen vid nymånen i Stenbocken den 26 december.

En förmörkelse påverkar oss under hela sex månader framöver. Från och med nu och under hösten avslutar vi alltså de gamla patriarkala mönstren och det samhälle som skapade under Fiskarnas tidsålder. Vid vintersolståndet lägger vi de gamla, ålderstigna värderingarna bakom oss och ser framåt. Då möts även Jupiter och Saturnus i Vattumannen och skickar oss med raketfart ännu längre in i Vattumannens tidsålder.

Den efterföljande nymånen i Kräftan den 20/7 sätter fart på de energier som månens noder i Stenbocken/Kräftan skapat de senaste 18 månaderna. Nu är det moderlig omtanke och medkänsla som får råda. De feminina, inåtriktade energierna blir lika mycket värda som de maskulina, utåtriktade.     

Förstår du nu varför det är dags för dig att bara sitt still? Det pågår en förändring i större skala. Du behöver därför ägna tid och kraft till att omdefiniera dig själv. Hur kan du leva ett liv som är autentiskt och i samklang med ditt hjärta och din själ?  

En omvälvande höst väntar dig, vila och förbered dig. Begränsa antalet mingel och middagar för att umgås mer med nära och kära. Ta bort det som du inte längre vill ha i ditt liv. Rensa i ditt inre och i ditt yttre. Använd gärna beskyddande kristaller (svarta, bruna, röda), stäng av telefonen och undvik att bli indragen i andras drama. Du ”går och fiskar”.       

Vill du veta den kosmiska väderleksrapporten även för augusti och september? Då rekommenderar jag varmt att köpa tidningen Inspire i närmaste butik eller pressbyrå. Ha en fortsatt härlig sommar!