Jag kommer hem från en härlig vecka på Masesgården där jag lett veckans kurs. Jag vet inte vilken gång i ordningen jag har varit där nu, jag har tappat räkningen…

Första gången var iallafall 1984 då jag under ett par veckor på hösten arbetade som volontär. Resultaten av den inspirerande vistelsen blev att jag tog initiativ till att personalen på Televerket i Göteborg, där jag då jobbade, fick gå ifrån arbetet och lyssna på mental tränings- och avslappningsband på betald arbetstid – något som egentligen borde vara självklart på många arbetsplatser som ett friskvårdsinitiativ.  

Sedan den vistelsen har Masesgården varit en väldigt kär plats att besöka för mig –  en plats som ger lugn, ro och kraftsamling varje gång jag är där. Och jag är såklart tacksam för att ett par gånger om året få köra min kurs ”Kraften inom dig” – fem kurseftermiddagar som har betoning på självkännedom genom dröm – och skuggarbete samt astrologi.

Masesgården startade som hälsohem 1976 och har sedan dess hela tiden utvecklats vad gäller aktiviteter, kurser, träningspass och olika typer av behandlingar som erbjuds. Efter något år byggdes en pool som jag älskar att besöka sent på kvällarna och simma till levande ljus i kandelabern och vacker klassisk eller meditativ musik i högtalarna. 

De tre M:en är centrala för verksamheten – mat, motion och mental balans. Maten som serveras är vegetarisk, ekologisk, KRAV-odlad – och jättegod! 

Min kurs fokuserar på att stärka och upprätthålla kraften inom oss. Som jag ser det är självinsikten oerhört viktig för att lyckas med det. För att kunna sätta de berömda gränserna och klara av att hävda det lika berömda nej:et  -så behöver vi veta vilka vi är. Självkännedom kan vara tufft – men är alltid i längden oerhört givande. Men förväntar man sig en glättig, ”positivt käck-peppig” tro på dig själv- kurs så är min kurs inte rätt val. Jag är mer intresserad av långsiktig, jordad och hållbar förändring som inte skyr djupare insikter. Och jag blir helt saligt tacksam då jag möter kursdeltagare som bubblar och delger livsupplevelser om vad som hänt och händer med dem under – och efter – dessa kurstillfällen.  

Många gäster uppskattar vistelsen så mycket att de är ständiga ”återvändare”. Denna vecka pratade jag med en gäst som varit här över 30 gånger! För min del blir det återvändande i september igen – bara sååå underbart!

Kram Agneta

www.masesgarden.se

Share This