Vi har den alla och vi söker den hela tiden – friheten. Vår längtan som är så stor efter denna frihet. Frihet från allt som binder oss – jobbiga känslor, dåliga relationer, jobb och en värld som verkar tokig och mörk. Som andlig sökare så friheten extra viktig. Genom yoga, medialitet, healing, mysticism och flera andra områden förkovrar man sig genom böcker och kurser. Andra som inte är så andligt intresserade eller medvetna söker friheten på andra sätt, ofta genom materiella ting. Med en ny bil eller titel upplever man en uns av den där friheten.

Oavsett andligt intresse och sökande eller ej så tenderar många fastna i egots sinnrika fälla. Fällan som innebär att den där frihetskänslan bara stannar en kort stund. Sedan kommer längtan igen och då startar den nya jakten. En ny bok, en ny kurs, en ny bil, ett bättre jobb. Det blir lätt en evighetskarusell. Egot inbillar oss nämligen att något nytt utanför oss måste till. Det är inte sant.

Frihet har egentligen inget med det yttre att göra. Jag kan göra yoga eller utöva healing och ändå känna mig ofri. Friheten finns nämligen att finna inom oss. Vår själ är fri, den har alltid varit och kommer alltid att vara. Så när vi söker den så finner vi friheten. Vår yoga eller healing blir fördjupad eftersom vårt ljus då tar sig igenom. Sinnesron infinner sig och jakten är över. När vi går från att vara sökare till att bli finnare så kommer vi hem. Vår längtan till friheten kommer från vår själs röst som viskar; Jag älskar dig, allt är väl, vi är fria. Vila i min famn – jag bär dig genom livet!

© Jai Gurudev