Kvinnan står i fönstret när jag går förbi på gatan utanför det nybyggda huset. Hon visar att hon dukat upp med kaffekoppar och jag känner hennes rastlöshet och oro.

Efter att ha gått förbi huset ett antal gånger och hon varje gång visat sig i fönstret på ovanvåningen blir det tydligt att hon söker min uppmärksamhet. Hon vill få kontakt och jag förstår att hon är rädd då jag varje gång jag passerat känt av rädslan som fått håren att resa sig på mina armar och en sorg i bröstet.

Huset är inte färdigbyggt än ändå står hon där som om hon redan flyttat in och hon berättar att hon bott här för över hundra år sedan och att området då såg det helt annorlunda ut.

Huset hon bodde i var falurött och stod på en gård och hon bodde här med sin man och sin dotter från ett tidigare förhållande.

Jag stannar upp och möter henne

När jag väl bestämmer mig för att stanna upp och möta henne får jag ta del av hela hennes historia och den rymmer sorg, rädsla och det visar sig att livet inte alls blev som hon tänkt sig. Nu står jag här utanför huset och lyssnar på hennes tragiska historia och jag förstår att hon vill förenas med sin dotter och samtidigt berätta sin historia, så att eftervärlden får se och förstå vad som hände.  Hennes sorg, rädsla och frustration har hållit henne kvar här mellan den fysiska och andliga dimensionen.

I mina husrensningar genom åren möter jag själar som inte kunnat komma vidare på grund av något som håller dem kvar som i det här fallet vill kvinnan inte lämna sin dotter och hon ville få möjlighet att berätta vad som hänt så att hon kan få läkning och komma vidare.

Kanske har även du upplevt att du haft besök hemma fast att du vet att du är ensam, fått förnimmelse av någon som inte syns men sätter sig bredvid dig i sängen, smeker dig på kinden, stökar runt i huset smäller i lådor eller rent av blir fysiska i relation till dig på ett eller annat sätt?

Att släppa rädsla och vila i tillit

När vi människor inte ser eller förstår vad som händer är det lätt att rädslan smyger sig in eller ett starkt obehag tar plats i kroppen och då vill vi att det som pågår ska få ett slut och många vill också veta vad eller vem det är som är på besök eller stör vardagen i familjen.

Känslan av att inte vara ensam, någon som är nära men inte syns eller bara sveper förbi i ögonvrån kan för många var olustig. Händer det en gång kan vi hantera det men när det blir något som återkommer om och om igen och när närvaron blir fysisk är det inte okej längre.

Verklighetens olika dimensioner

Det tråkiga är att vi människor har en tendens att prata om besök från andra sidan som om det vore en spökhistoria eller varför inte en skräckfilm, när det i själva verket är naturliga delar av den verklighet vi lever i. Att det finns flera dimensioner kan vara svårt att förstå när vi inte kan ta på det men när det blir påtagligt att någon söker vår uppmärksamhet och vi får en upplevelse av det kan vi inte längre blunda för att det inte bara är det vi ser med blotta ögat som existerar.

Hur skulle det vara om vi accepterade att vi är del av något större och att vi samexisterar med andevärlden. Att det var något vi tog för givet och såg som naturligt och självklart?

Jag har fått förmånen att rena och balansera energin i många hem och det sker alltid ett helande för de som bor i lägenheten eller huset och för de andar som jag hjälper vidare eller som får förmedla sig till sina anhöriga eller de som bor i hemmet jag besöker.

Det är något vackert i det helande som sker vid dessa möten och jag är tacksam över att som medium och kanal få bidra till den läkning som sker.

Kvinnan i det nybyggda huset visar mig hur hennes liv gestaltat sig med mannen hon älskat och som tagit sig an henne och hennes dottern, trots att det inte var hans barn.

När livet tog en annan vändning

Till en början kände hon tacksamhet som med tiden ändrades då mannen visade sig vara svartsjuk på kärleken som fanns mellan mor och dotter. Han förbannade hennes lössläppthet med en annan man och att det resulterat i en oäkting. Det uppstår dispyter och återkommande konflikter och en mörk kväll när dottern är 16 år skickas hon ut i ladugården  mot sin vilja för att senare hittas livlös och sargad efter att någon våldfört sig på henne, av mamman. Den sorg jag känner är obeskrivlig.

När kärleken byttes mot svartsjuka

Livet tar slut här även om kvinnan lever många år till. Hon hade den kvällen innan hon hittat sin dotter sett sin man stå utanför ladan och blickat upp mot huset i mörkret. Känslan som infann sig var obehaglig och hon kände rädsla på ett sätt hon aldrig tidigare känt. Hennes man hade något vansinnigt i blicken och han var fylld av hat.

Hon  visste  från första stund att det var hennes man som våldfört sig på hennes dotter, vilket han aldrig erkände och hon hade inte kunnat förhindra det som skedde.

Efter att ha tagit del a den makabra historien är det som om kvinnan stillar sig och jag ber hennes dotter komma och möta upp henne. mötet blir överväldigande.

Mannen kommer även han igenom och berättar sin historia ber om förlåtelse och berättar att han blev sjuk av svartsjuka och den dagen dog även han inombords och han förstod att han tappat relationen till kvinnan han älskat över allt annat.

Den mörka energin släpper taget och läkning sker i hela området när de tillsammans går in i ljuset

När de nu går mot ljuset är det är en rädsla, sorg ilska och frustration som släpper taget området, runt det nya huset och där gården stått Det släpper helt när kvinnan går över till andra sidan i sällskap av sin dotter förenade i kärlek. Hon vänder sig om möter min blick och säger Tack. Tillsammans går de i ljuset.

Luften är klar och krispig där jag står och på något märkligt vis är det mycket lättare att andas och huset känns tomt  och nu väntar det på att fyllas med kärleksfulla energier av sina nya ägare om någon månad.

Tyst för mig själv säger jag tack och skickar kärlek med dem in i ljuset.

Kom ihåg att du är större än dig själv och att när läkning sker får du tillgång till din kraft och kraftfullhet att leva ditt liv fullt ut i kärlek

All kärlek till dig / Liselotte