Att missta någon, det rister i hjärtat och inget blir någonsin sig likt igen.
Vad man än säger och gör så hjälper det inte mot sorgens smärta och tomhet.

Sorg är var och ens ensak, hur ont det gör, vad man sörjer över, hur det känns, hur stukad man är av den. Ingen annan kan komma och bestämma hur ens egna privata sorg känns och upplevs.

Vid sorg blir själen men också kroppen ansträngd och stressad, den gör av med mängder av näringsämnen, vitaminer och mineraler. Hjärnans ämnen dippar ofta, stresshormoner flödar och kroppen gör allt för att ställa allt till rätta. Man kan hjälpa sin kropp på traven med några vänner från växtriket.

Det finns örter som hjälper till att återupprätta balansen i hjärnan, stärker upp mentalt, lugnar, vitalisera, ger ro och hjälper dig att bearbeta din sorg….själva sorgen finns det tyvärr inga växter eller något anat som hjälper emot förutom att den bearbetas och att tiden går.

Själva grunden är ett bredspektrum multivitamin och mineraltillskott. Skjut gärna till extra magnesium och D-vitamin beroende på vilka halter det är i tillskotten.
Dagliga grund-örterna är rosenrot och ashwagandha samt kamomill-te. Dessa tas varje dag under sorgeperioden. Kamomill-teet flera koppar under dagen, man kan prova det vid sprängande sorg i bröstet. Dessa örter höjer de positiva ämnena i hjärnan och hjälper till att hålla det på rätt köl. Därefter kan man vid oro och ångest-toppar ta L-Teanin (en aminosyra som finns i tebuskens blad), valeriana eller citronmeliss.

Sov så mycket som möjligt, drick ditt dagliga vatten, rör på dig och försök att äta vid bestämda tider så det inte blir några plågsamma blodsockerdippar. Ät gärna banan, honung, magnesium och mjölk till kvällen innan läggdags. Fråga gärna en vän om den vill ge dig massage eller beröring för att få lös avslappnande hormoner i kroppen. Varma bad med eteriska oljor kan vara lindrande.

Jag hoppas att ovanstående tips kan bli till någon nytta för någon av er.

Allt gott i de levande ljusens tid.
/ Helena på Källmossa

www.kallmossagard.n.nu