Så är det dags för ett nytt härligt höstnummer av Inspire. För att fullt ut förstå min artikel i tidningen om den kosmiska väderleken för oktober till december, kan det vara bra att få en uppdatering av vad jag skrev om september månad. En del är redan i full gång och annat är på väg.  

Du vet nu vad som är viktigt för dig och vad som behöver göras. Nu vänder Pallas Athena (5/9), Jupiter (13/9) och Saturnus (29/9) åt rätt håll igen, samtliga i världsförbättraren Stenbocken. Även Pluto vänder (5/10). Det innebär att det är dags att kavla upp ärmarna och fundera på ditt eget bidrag i den nya världsordningen.  

Strax innan solen vandrade in i organiserade, praktiska Jungfrun den 23/8, klev budbäraren Merkurius (kommunikation, ditt uttryck i världen) in dit för att förbereda hennes ankomst. Jungfrun kan liknas vid de små tingens gudinna. Hon lär dig hur du vandrar med varsamma steg på Moder Jord, utan att lämna alltför djupa fotavtryck efter dig på din stig. Nu får du alltså hjälp med planeringen av din nya tillvaro och med att finslipa detaljerna.  

Dessutom inleds månaden med en fullmåne i Fiskarna den 2/9 som på ett vackert sätt samlar ihop dina känslomässiga lösa trådar. Se efter i din dagbok vad som hände dagarna efter nymånen den 23/2. Med alla trådar samlade får du möjlighet att knyta ihop säcken på ett bra sätt.   

För att stötta dina idéer om en mer hållbar jord skyndar Merkurius den 5/9 vidare in i harmoniska, balanserade fredsivraren Vågen. Redan dagen efter, den 6/9, knackar Venus (det/dem du älskar, inkl. business från hjärtat) på hemma hos kreativa Lejonet för att hämta upp det du funderade kring och inspirerades av i augusti.

När även Mars (vilja, drivkraft) vänder retrograd hemma i sitt eget tecken Väduren den 9/9, ger det dig en fantastisk chans att skapa ditt eget företag. Förutsättningarna för det på himlavalvet har sällan varit lika goda. Det är som att himlen samfällt ropar på dig att kliva fram och ta ledningen. Moder Jord kallar på dig.  

Om du ändå skulle tveka, blir det vid nymånen i Jungfrun den 17/9 tydligt att världen behöver dig för att kunna genomföra den stora högre planen.

Det finns ett litet orosmoln på himlen. Mellan den 10/9 – 13/10 befinner sig Saturnus och Pluto bara 3 ° från varandra. De får sällskap av Jupiter som förstärker skeendena. Vi kan därför få ett skrämskott av händelserna efter den 12/1 när de senast möttes, dvs ett nytt virusutbrott. Energin påverkar oss hela hösten för att försvinna fullt ut först i februari 2021.   

Den rädsla som lagt sig kommer nu att blomma ut på nytt. Det medför att människor greppar efter kontroll och finner den ingenstans. Sådant kan sätta fart på stora skeenden i världen.  

Din uppgift blir nu att se ”unity” där andra ser separation. Det är inte ett alternativ att återgå till det liv vi levde pre-corona. Ett liv som varken vi själva eller Moder Jord klarade av. Det är dags att finna varaktiga och hållbara levnadsvillkor i vardagen. Ha tillit till att allt sker enligt en högre plan. Allt är som det ska.               

Var som Jungfrun, de små tingens gudinna, som uppskattar skönheten i vardagens trygga detaljer. Fortsätt att lita på den nya kunskap som är tillgänglig för dig. Utforska dina möjligheter att bidra till en mer hållbar värld. Träden andas åter ren luft. Djur som var utrotningshotade kan nu överleva. Och det är bara början, det är mer på väg.

Det är tid att gå till handling. Du behövs.