Det finns ingen personlig utveckling. Inte ens en personlig avveckling. Det är bara en story åt ena eller andra hållet. Vi är bra på berättelser. Jag är en av dem, men jag inser mer och mer att de bara är berättelser som håller min upplevelse av ljuset, min essens, på avstånd.

Vi människor tycker om berättelser. Vi berättar dem hela tiden för oss själva och andra. Det är berättelse om det förflutna; ”Jag drack…”, ”min mamma…”, pappa var våldsam…”, ”min syster gillar mig inte…”, jag blev mobbad”…”, ”nä jag hade det bra, min pappa tjänade pengar…” eller nutida berättelser som ”Jag är medial…”, ”jag är för tjock…”, ”onda andar finns…”, ”min chef är dum i huvudet…”, ”jag trivs inte med mina relationer…”, ”om jag hade pengar…”, ”Jag är ljus och kärlek…”, ”han är missbrukare…” eller framtida berättelser som ”jag kommer aldrig att klara det…”, jag ska starta ett andligt center…”, ”jag ska gå ner i vikt…”, ”jag ska börja i morgon…”, ”vi ska på semester i…”, ”döden, nä fy…”, ”jag behöver förstå mer innan jag mår bra…”

Vi lägger den ena berättelsen till den andra, ändrar och stuvar om för att passa våra syften i stunden.  Berättelser hör intellektet till och ger oss inget. Vi behöver säga STOPP till oss själva (eller andra) i berättelserna. Det vi letar efter kan bara finnas i den inre stillheten. Lägg märke till att jag inte skriver den yttre. Oavsett vad som sker i det yttre, draman, arbete, samtal osv så kan vi vara i vår sanning, vår essens.

Vi behöver inte förstå mer. Vi behöver egentligen inga fler mediala utvecklingskurser eller healingcertifikat (även om det i sig inte är något fel med att utforska). Vi behöver inga böcker. Vi kan bara säga stopp. Här och nu. Göra en Spirituell ByPass och kliva rakt in i vår essens. Den oförstörbara, eviga, heliga själen. Skippa berättelserna om vad du gör, vem du är (på ett intellektuellt plan), bara stoppa. Här och nu. Låt friden komma. Och kommer ilskan, frustrationen eller ledsamheten fram? Sitt i den, var i den. Bli den inte utan bara låt den få finnas som den är. Du är inte den känslan, Du är inte kroppen. Det är bara berättelser. Du är inte allt detta. Du är allt annat än detta. Gå förbi berättelserna och rakt in i Källan.

© Jai Gurudev