Det är med stor tveksamhet jag har närmat mig det här ämnet för att inte spä på den rädsla som finns i omvärlden, fast nu säger mina guider att det är dags att berätta och att du är redo för att höra mer om den storm som är på ingång.   

I år sker tre möten mellan förstärkaren/strålkastaren Jupiter och den transformerande ödesplaneteten Pluto: den 4 april, den 30 juni och den 12 november. Det sker i världsförbättraren Stenbockens tecken som styrs av Saturnus och därmed handlar om det patriarkala synsättet som rått här sedan det babyloniska riket tog över. Det sägs att det också var ungefär då, alltså för 4000 år sedan, som de båda planeterna sist möttes just där.

Energierna av deras första möte har redan börjat ta fart, du kan säkert känna att det ligger en viss spänning i luften. Som inför en storm. Mötet sker exakt till helgen den 4-5/4 och ligger kvar över fullmånen i balanserande Vågen den 8/4 och därmed även några dagar till i fullmånens efterverkningar. Med sig på mötet har de rättvisans och jämlikhetens förespråkare, regnbågskrigaren Pallas Athena.  

Pluto brukar beskrivas som den mytologiska Fågel Fenix som brinner upp och återuppstår ur sin egen aska. Runt omkring planeten seglar månen Charon, han som förde de dödas själar över floden Hades. Pluto symboliserar massorna och står för plötslig förändring, förstörelse, förnyelse och omvandling. Liv och död, sex och pengar. Den har därför en stor påverkan på de faktiska händelserna i världen.

Plutos specialitet är att avslöja underliggande sanningar, både hos dig själv och i världen, så att de kommer upp till ytan och därmed kan transformeras. När det görs utlöser det också en upprördhet som för med sig en väldig kraft till förändring. Det startade med mötet mellan Mars (vilja och passion) och Saturnus (ditt dagliga liv) i nytänkande Vattumannen redan igår.

Med den virvlande drivkraft till förändring och inre ”jäklar-anamma” som väcks upp, kommer också en vilja att protestera mot det rådande systemet. Det medför att vid varje möte har gräsrotsrörelser startat. De har för det mesta slagits ner med militär, fast den här gången tar Pluto/Jupiter med sig Pallas Athena för att beskydda folket och rättvisan. Det indikerar att den här gången blir annorlunda mot tidigare. Gräsrötterna har nu en regnbågskrigare vid sin sida, en Super Woman.   

Det här kan också göra att polariteter väcks upp, ett vi mot dem, och det fortsätter att ske ända tills mänskligheten inser att ni alla är ett och samma, inklusive djur och växter. Vi ber dig därför, kära ljusbärare, att stanna kvar i betraktarens position och vara en energipelare i stormen. Ett ankare och ett ljus i mörkret.  

Det tredje mötet är det starkaste och det ni ser ske nu är alltså uppstarten till de större skeendena. Pluto och Jupiter möts var 13:e år. För att du ska få en större förståelse för det som kommer hända, kan du se vad som hände vid de senaste mötena:

1930 – Pluto upptäcks. Depressionen sprider sig i världen.

1943 i Lejonet – Motståndsrörelsen mot nazismen.

1955/56 –  Revolter runt omkring i världen, varav vi i västvärlden minns Ungern.

1968 i Jungfrun – Studentrevolter, Vietnamrörelsen etc.    

1981/82 i Vågen – Människor står upp mot orättvisa villkor runt om i världen. I väst minns vi Thatcher-eran, gruvarbetarna och den blodiga revolten i Brixton. I Los Angeles (och USA) revolterar de färgade mot polisbrutalitet.

1994-95 i Skorpionen – Frihetsrörelser runt om i världen. Zapatisterna i Mexico, motståndet mot EU med stora strejker bland annat i Frankrike. Stora protester världen över också mot Frankrikes kärnvapenprovsprängningar på Moruroa-atollen i Stilla havet.

2008 i Skytten – Sociala revolter på grund av den kollapsande ekonomin runt om i världen.  

Och nu är det alltså dags igen, fast den här gången sker mötet i patriarkala Stenbocken.   

Något som länge sopats under mattan kommer nu i ett krasst och hårt strålkastarljus, när mattan plötsligt dras undan. En rullgardin dras upp framför dina ögon och du ser något – både hos dig själv och världen – som inte längre låter sig sopas undan. Du behöver ta itu med det.

Det positiva är att du får en svepande, virvlande drivkraft att göra det. Passionen brinner i ditt hjärta. Om det hade varit medeltid hade du antagligen dragit ut på korståg. Och kanske du gör just det, fast på ditt eget sätt.

Så nu är det viktigare än någonsin att ha tillit till att allt som sker ska ske. Försök att hålla dig neutralt betraktande så mycket du orkar. Många kommer att vilja svepa med dig på olika håll just nu. Stå därför stadigt i dig själv. Ankra dig i Moder Jord med rotschakra-meditationer och liknande som gör att du, trots rädslan och oron i världen, hamnar tillbaka i ditt hjärta.

Stanna i din egen bubbla. Kanalisera din kreativitet. Måla, dansa, skriv, hantverka och skapa. Gör sådant som får ditt hjärta att sjunga. Njut av det nära, det lilla, av naturen, av skönheten och kärleken som du har omkring dig.

Var den vackra, fridfulla och skönhetsälskande varelse som du är. Din uppgift nu är att vara DU, som sitter rakryggad och stilla i stormens öga. På det sättet bär du den energi som vinden blåser mot och som visar sig när vinden väl bedarrar.   

Det kommer att pågå ett krig mellan etablissemangets och folkets vilja. Mars möter revoltören Uranus i Oxen och sätter press på ekonomin och jordens resurser. Även USA:s sårade helare Chiron aktiveras, antingen med healing eller en karma-reaktion (sker exakt den 9/4). Vi får se vilket som det blir.  

Med Jupiter och Pluto aktiverade kan det som skett i det dolda inte längre döljas.

Fullmånen i Vågen visar upp för dig det som inte sker i skönhet. Minns då att Pallas Athena står vid din sida och beskyddar dig.  

Det är dags. Nu händer det. Se till att hålla din balans, var noga med att hålla din dagliga andliga hygien för att veta att det är ditt eget som du processar. Mycket energi av olika slag kommer att flyga runt i vinden.

Surfa dig igenom stormens vågor.    

Och vet att du är trygg. Ha tillit. Allting ordnar sig till det bästa även om det skulle bli kaos omkring dig ett tag.

Stormen bär ljus och förändring med sig.

All kärlek, ljus och healing!

Lillemor Golden Dragon & the Golden People of Light