Jag är ny bloggare på Inspire och det känns så kul att få dela med mig av mig själv och min resa. Jag ser fram emot att möta dig som läsare här på Inspire och hoppas att du får mycketinspiration, glädje och nytta va det jag skriver om! Jag har skrivit artiklar, reportage inom andlighet och personlig utveckling i nästan 10 år. Dessutom har jag som författare fått äran att få tre böcker förlagspublicerade.

Min resa började för 23 år sedan och precis som andra har jag sökt i det yttre efter svar – på kurser, i böcker och i olika sällskap. Jag fick kunskap, men inga svar. Efter alla dessa år så förstår jag nu att det inte finns några svar i det yttre eftersom det inte finns något utanför oss själva. Allt som vi tror är “där ute” är inuti oss. Separation är omöjlig förutom som illusion. Därför finns svaren inom oss.

Mystiker i alla tider, Buddha, Yogananda, Rumi, Jesus – listan kan göras lång, har alla försökt berätta det. Det vi kallar “vi” är ett och samma. Oneness är detsamma som att det bara finns ett. Gud! Inte Gud och jag. Bara Gud.

En Kurs i Mirakler säger; “Ingenting verkligt kan hotas. Ingenting overkligt existerar. Häri ligger Guds frid”.

Jesus sa; “Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig, han skall leva, om han än dör; och var och en som lever och tror på mig, han skall aldrig någonsin dö”. Vad menade han? Han menade inte att den som följde Jesus och blev kristen skulle komma till himlen. Han menade, att den som trodde på hans budskap skulle inse samma sak han han själv, nämligen att själen är evig, det är den som är gudomligheten och den kan inte födas eller dö. Själen är ett utsprång ur Källan (Gud). Kroppen är (precis som allt annat fysiskt), förgängligt och tillhör illusionen.

Det är samma budskap som En Kurs I Mirakler har.
Det är samma budskap som alla mystiker inom samtliga religioner har. Det är samma budskap som Yogananda hade. Och Buddha. Och många andra…

Andlig utveckling finns inte. Vi är ande.
Personlig utveckling finns inte. Däremot finns personlig avveckling. För att gå från egots värld av separation, så måste vi först tro och känna att vi utvecklas, men vi kommer till en punkt där vi inser att det vi egentligen gör är att avveckla vår personlighet, d v s vårt ego minskar och vi ställer oss åt sidan för storheten inom oss – själen. När vi hör dess röst så hör vi också Guds röst. Och den talar inte om religion, vetenskap, separation och heller inte om lidande eller smärta. Det är kärlekens röst vi hör och det är då vi närmar oss himmelriket. Det finns nämligen redan inom oss, det har alltid funnits där och kommer alltid vara där. Väl gömt av egots blöta filtar av illusorisk separation.

Gud har inte skapat människan. Det har det splittrade mindet gjort. Kvantfysiken som är ganska ny berättar att våra tankar skapar. Placeboeffekten visar samma sak. “Vår värld” är skapad av det splittrade mindet, det kollektiva medvetandet. Så vi sover och drömmer om separation. Vi är som det fyraåriga barnet som drömmer mardrömmar. Föräldern står bredvid och vikar ömt i örat att allt är väl. Det vet att barnet drömmer, men inte vad. Sakta ändras barnets dröm och när det väl vaknar upp så vet det att det är hemma, att det alltid varit det och att allt är väl.

Det är svårt för oss att förstå. Hjärnan vill förstå hur. Om de personer jag hittills räknat upp inte lyckats få oss att förstå, så räknar inte jag heller med att jag ska få andra att förstå. Jag förstår det själv inte fullt ut. Den som gör det lär kunna gå på vattnet. Men vi blir allt fler som förstår – den rörelse som pågår världen över går inte att stoppa. Uppvaknandet pågår! Allt är väl.

Namasté
Jai Gurudev