“12-stegsrörelsen har i mer än 80 år genom personlig utveckling och andlighet hjälpt miljoner människor till att hitta tillbaka till livet igen. En Kurs I Mirakler har i nära 50 år hjälpt miljoner att hitta hem i sina hjärtan och till själen. I denna bok kombineras dessa båda krafter på ett enkelt men radikalt fungerande sätt. Detta är inte bara en bok, det är en ny andlig rörelse”.
Jai

Det hela började för ca 25 år sedan då jag gick på 12-stegsmöten för att bli nykter. Vänner runt omkring honom såg hans tillfrisknande och transformation och blev förstås nyfikna på vad som hände på mötena? Istället för att försöka förklara, så bjöd jag med de vänner som var intresserade, på möten. Efteråt så hade de alla samma reaktion, djupt berörda och insiktsfulla uttryckte de samma sak; ”Tänk om det fanns ett 12-stegsprogram för människor som inte har ett beroende!”

Sedan dess har en idé funnits närvarande i mig och som nu kommer fram i denna bok som har tagit nästan två år att skriva och färdigställa. Men det är inte enbart en bok, det är en rörelse som riktar sig till alla som vill arbeta med sin personliga utveckling och andlighet. Boken kan med gott resultat läsas och studeras på egen hand men det är i möten med andra som vi växer oss starka och fria. Därför rekommenderas att man söker sig till något av de The Ministry of I AM möten eller bokcirklar som erbjuds fysiskt eller online. Man kan också själv starta ett möte eller bokcirkel där man tillsammans arbetar med boken och dess innehåll. Boken är, trots sin engelska titel, skriven på svenska. Anledningarna är flera; Det finns ingen fullgod översättning att göra på uttrycket The Ministry of I AM, I Am är ett etablerat uttryck även i Sverige samt att titeln på boken avser inte endast boken utan också den rörelse som följer i dess spår.

Ur innehållet:
Textboken
 består av bakgrunden kring 12-stegsrörelsen och dess framgångar, Jai´s och Samya´s egna livsberättelser, de nya 12 stegen skapade för människor utan beroende och för de som är bekanta med 12-stegsrörelsen men som vill fördjupa sin andlighet, förklaringen om varför vi känner oss separerade från oss själva, andra och vår själ, hur kvantfysiken påvisar det andliga personer känner och upplever, perspektiv från en Kurs I Mirakler samt hur mysticismen finns i kärnan av alltihop.

Arbetsboken består av de 12 stegen, förklaringar till dessa samt övningsuppgifter som hjäper läsaren att inse vilka problemen är och dess konsekvenser (små som större) som blivit i ens liv. De ger läsaren en möjlighet att göra rent hus, finna sina värdegrunder och integritet och att återhämta sig. Man får en möjlighet att skapa självmedkänsla och empati för sig själv samt förstås att finna ett sammanhang och syfte såväl ur ett mänskligt som andligt perspektiv. Stegen är transformerande för synen på sig själv, andra och livet självt och innebär en helande resa hem till kärleken.

Personliga berättelser består av livsberättelser från ett flertal människor som beskriver sin resa genom smärta och kapitulation till balans, harmoni och frihet. Dessa berättelser visar hur intimt vår personliga utveckling och sökande inom andligheten är hör samman för oss. Men också vårt behov av att vara fria i vårt andliga sökande, med eller utan religiös tillhörighet. 

Om The Ministry of I AM ger en inblick och förståelse för inte bara begreppet utan också upplevelsen av vem vi alla är, var och en av oss. The Ministry of I AM är Oneness, förståelsen om vår sanna natur.

Verktygslådan ger dig fungerande verktyg som du kan använda dig av i din vardag, för att förstärka din upplevelse om din storhet men också för att fördjupa och utveckla. De här verktygen kan du använda helt för din egen skull eller dela med dig av till andra genom att praktisera dem i alla dina möten med andra; hemma, på arbetet, i skolan, på fiket eller var du än befinner dig. Det är kommunikationsverktyg, mindfulness, meditation, mantran, böner, intuitionsövningar och mycket annat.

Begreppsförklaringarna ger dig en förståelse i vad som menas med I AM, själen, ego, Källan, En Kurs i Mirakler med flera.

Mötesmaterial ger dig förslag på hur man kan inleda ett möte eller i en bokcirkel för att samla alla närvarande med rätt intention, om varför man samlas, vad man vill uppnå osv. Där finns också de 12-stegen som kan läsas och arbetas med samt förslag på hur man avslutar ett möte/bokcirkeln och bokar nästa möte.

Recensioner från förhandsgranskning av boken
“Jag har fått tillfälle att förhandsgranska Jai Thornells kommande bok The Ministry of I Am, och rekommenderar alla att hålla utkik efter utgivningen på https://www.loveit.se. Boken är en genialisk presentation av det kända 12-stegs programmet, som här är anpassat för att hjälpa alla att finna sitt sanna Själv, inte bara de med missbruksproblem.”
Lars Gimstedt

“En bok som är skriven med den största kärlek och med viljan att förklara livets mysterium och att få alla läsare att förstå detta. Läs den!!!”
Eva

“En fantastisk bok. Den kommer att hjälpa många att manifestera sin själ.”
Sara

“En oerhört givande bok! Känner en sådan stor kärlek inom mig.”
Carina

“Jag tycker boken är fantastiskt bra. Den bygger på bakgrundsfakta, personers erfarenhet och gammal visdom. Den ger inspiration och hopp och visar att det är möjligt att förändras.”
Marie-Louise

“Den här boken kommer hjälpa människor att bli fria!”
Mikael


Vem har glädje och nytta av boken The Ministry of I AM?

Den vänder sig till…

  • dig som är sökare inom det andliga men som vill ha konkreta verktyg för både din personliga utveckling och för din andlighet.
  • dig som studerar En Kurs i Mirakler och som tycker den är svår eller har fastnat.
  • dig som är eller har varit aktiv i 12-stegsprogram och som vill fördjupa din andlighet.
  • dig som känner till fördelarna med 12-stegsprogram men inte haft någonstans att vända dig eftersom du varken är beroende eller medberoende.
  • dig som vill må bra, känna sinnesro och lugn, glädje och frid…och på så sätt slippa känslor av strävan, kamp, stress och oro.
  • dig som överkonsumerar socker, alkohol, mat, träning, materiella ting osv men som ännu inte utvecklat ett beroende.

Vill du veta mer om boken och hur den kan hjälpa dig på din andliga resa så besök; ministryofiam.se

Namasté
Jai