Det bästa med ett nytt år är att vi lättare känner att vi kan få den där nystarten vi längtar efter. Det är ingen slump att gymmen säljer fler årskort än någonsin i början av året. Dessvärre blir de flesta av dem liggande i en låda. Jag tror att det beror på att de som gör oss missnöjda med oss själva egentligen inte handlar om kroppen. Det handlar om vår inställning till den. Så varför inte ändra inställning och attityd?

Kroppen är vårt tempel och behöver förstås tas om hand. Men det som är vårt stora dilemma är våra tankar, vår tro. ”Om jag bara går ner i vikt”, ”om jag bara gör mer yoga”, ”om jag bara…” – så vad? Egot blir ändå aldrig nöjt eller hur? Så hur skulle det vara om 2020 innebar ett nytt perspektiv? Ett nytt sätt att se på dig själv och världen? Vad skulle det innebära om kampen i dig blev till fred?

Hur gör man det? Förlåt allt och alla! Inkludera dig själv. Sluta värdera och döma vad som är bra och vad som inte är det. Ta en dag i taget, var i nuet, släpp gårdagen och framtiden. Var här och nu. Just nu finns freden i ditt hjärta. Vårda den genom att observera dess närvaro. Bli medveten om din storhet, ditt ljus, den du är. Inte det du gör, det du är…själen.

Om du skulle planera en sak för 2020, skulle det kunna vara att vara nöjd med dig själv, i vetskap om att du gör ditt bästa och är good enough i det?

Det finns inget ”därute” som du måste fixa. Det finns inget ”därute” som du måste ha för att må bra. Allt du behöver finns inom dig – alla svar, alla styrkor och begåvningar. Insikt betyder sikt in. När vi går inåt så finner vi det vi letar efter. I det som är ”därute” så behöver vi vara med likasinnade, de som ser oss för dem vi är. Låt ingen använda dig som dörrmatta.

Låt 2020 få bli året då du finner ljuset som är din essens. Låt det få vara året då ditt JA till dig själv hörs högt. En dag i taget, i varje stund, låt kärleken vara ditt språk och sanna varande.

Namasté
Jai
www.loveit.se