Vi får ingenting gratis. I dessa förvirrande och osäkra tider så får vi möjlighet att reflektera över vad vi verkligen vill ha för värld. Vill vi ha våra städer ha gata upp och ner med shoppingstråk, caféer, prylaffärer och restauranger? Vill vi ha tillbaka det gamla konsumtionssamhället? Vill vi ha de billiga prylarna från Kina? Vill vi ha de politiska och ekonomiska systemen som ser ut som dom gör? Vad gynnar oss och moder jord. Och vad gynnar oss inte?

Mitt syfte med denna krönika är inte att göra någon deprimerad. Men om vi inte alla, var och en, funderar igenom vad vi vill och vad vi är beredda att agera utefter, så får vi heller ingen förändring. Och det är nu vi får den chansen. Var och en, världen över. Alla måste inte vilja gå på samma håll. Men jag kan å andra sidan inte välja bort mina medvetna val bara för att andra inte väljer samma. Så jag vet vad jag vill ha. Vet du vad du vill ha? Och vad är du beredd att göra för att det ska bli så?

På baksidan av vetemjölspaketet så finns det ett recept för bullar. Om man följer det så får man bullar. Vill man ha en annan sorts kaka, så får man ändra på receptet. Likadant är det med att förändra världen. Man ändrar receptet och sedan följer man det. Gör man likadant så får man likadant. Gandhi sa; Du måste vara den förändring du vill se i världen.

Som jag ser det så finns det inget i den här världen vi verkligen vill ha. Anledningen är att priset oftast är för dyrt. Och att vi, om vi väl får det vi tror oss vilja ha, efter en tid vill ha något annat. Det finns inga pengar i världen, ett jobb, ett klädmärke eller pryl i världen som kan vara substitut för den storhet vi är innerst inne. Det vill säga den storhet vi verkligen är. Vår själ är överflödet manifesterat och när vi söker den så finner vi den. Men för det krävs en dedikation, ett JA till sig själv.

Det betyder inte att det inte är kul eller mysigt att gå på stan, fika eller shoppa. Men det materiella kan inte få äga oss inte längre. För vi kan inte konsumera på bekostnad av andra människors liv eller för den delen Moder Jord. Det vi människor vill ha är fred, frihet, jämlikhet och gemenskap. Det får vi när vi börjar agera utifrån vår sanning, våra värdegrunder och den djupaste andliga vägen.

Jag menar inte att jag är där fullt ut eller är bättre än någon annan. Men jag går den vägen och har gjort ett tag. Och många går jämsides med mig för de är redo att skapa förändringar i sina liv. Nu är tiden inne. Och vi gör det enklast och snabbast i en sann andlig gemenskap där kan man tycka olika men ändå är eniga om att hjärtats väg är den rätta.

©Jai Gurudev