Glad vårdagjämning och gott nytt astrologiskt år! Nu startar vi om – du trycker på cancel, delete och omstart. Det är som att den världsliga inprogrammerade datorn den här veckan stängts ner och du räknar sakta till 15 innan du trycker på ON-knappen igen. Och vilken omstart sedan.

Du befinner dig just nu i ett läge i livet där dina värderingar om vad som är viktigt i livet ställs på sin spets. Du lär dig mycket om dig själv, dina rädslor och reaktioner i kaos. Livet kan ha vänts upp och ner och din dagliga tillvaro kan ha förändrats påtagligt.

Minns då att när livet stänger en dörr så öppnas också alltid ett fönster på glänt. Nöden är uppfinningarnas moder. Kaos är granne med Gud. Och den här veckan öppnar universum ditt fönster på vid gavel. Både din energi, glädje och passion är på väg tillbaka. Din urkraft vaknar.

På tisdag den 24/3 kl 10:28 möts solen och månen i Väduren och vi får en kraftfull nymåne i Väduren. Detta tecken handlar om vem du är, ditt ego och din drivkraft och styrs av maskulina, egensinniga Mars.

För att göra denna månatliga omstart, som en nymåne alltid innebär, mer dramatisk och rafflande, så har de även bestämt möte samtidigt med Chiron (den sårade helaren) och urkvinnan Lilith. Och de ställer sig i en kvadratur till månnoderna, dvs det patriarkala som vi lämnar (stenbocken) och den värld som bygger på medkänsla och omtanke (kräftan) dit vi är på väg.

Samtligt lämnar den stränge Karma-läraren Saturnus nu patriarkala Stenbocken (till 2/7 då han återvänder) och går in i nyskapande, innovativa Vattumannen. Vi läker det gamla, ändrar vårt sätt att leva och skapar nya bättre levnadsvillkor i vardagen.

Lilith mötte förra helgen Neptunus i Fiskarna och slog då med full kraft in dörrarna till det paradis som hon varit förvisad från under många tusen år. Nu börjar hon styra och ställa. Det är slut med anpassningen och nedvärderingen av den feminina kraften. ”Nobody puts baby in the corner”.

Det förstärks även av att regnbågskrigaren Pallas Athena, förstärkaren Jupiter och ödesplaneten Pluto fortfarande sitter i konferens, även om Mars nu är på väg att hasta vidare till nästa möte med Saturnus i nytänkande Vattumannen den 31/3. Han har då hunnit aktivera alla viktiga punkter i Stenbocken, fast i och med mötet med Saturnus lugnar han ner sig och blir inte lika stirrig. Både Mars och du själv får tillfälle att pusta ut under april månad.

Du börjar nu lita mer till dig själv och din egen intuition. Du ifrågasätter kanske det som sker omkring dig och undrar om samhällets reaktioner står i proportion till risken? Eller tittar du på ditt liv och dina relationer och undrar vad du håller på med? Och vad är meningen med allt det här? Kanske du har känt dig irriterad med en pyrande ilska under ytan?

I det gamla patriarkala sättet att se på världen lurades du att tro att Källan till allting är maskulin. Att Gud, dvs upphovet till Allt-Som-Är, är en manlig kraft, en farbror som vakar över dig, tar hand om och uppfostrar dig. Makten och överheten bestämde hur och vad du skulle göra och tänka och du förväntades snällt lyda. Lilith berättar nu en annan historia för dig, den sanna berättelsen om din urkraft som gömdes undan.

Sanningen är att den spirande urkraft som genomsyrar dig och som nu får naturen att åter grönska, Källan till livskraften, är en feminin kraft. Den maskulina kraften är det som avgör hur du använder dig av den och skapar nytt.

Lilith berättar att du enkelt kan dra in denna urkraft även i dig och din ryggrad. Genom att centrera dig och slå ner dina rötter i Moder Jords hjärta och dra upp kraften från henne, samtidigt som du drar ner kraften från Centralsolens hjärta ner i dig, får du del av de energier som får allt levande att återfödas. Även du får då kraft att återfödas. I varje utandning dör ditt gamla jag och i varje inandning föds du på nytt. En alkemisk process där du blir allt mer gyllene.

När du i det patriarkala sättet att vara ständigt gjorde eller tänkte, utan att vara i kontakt med ditt inre, din intuition och din passion, så hamnade världen lätt i ett snurrande hjul av makt, begär, förakt, korruption och där den maskulina kraften missbrukades.

Många är därför rädda för den maskulina kraften inombords och har lagt locket på den. Kanske du lättast märker det genom att du har svårt att göra det som du vet är bra för dig, dvs äta rätt, röra din kropp och finna tid att meditera. Du har nämligen i din rädsla för din maskulina kraft lämnat över den till andra. Nu hjälper Lilith och Chiron dig att i nymånens sken hela den sårade, sargade och missbrukade maskulina kraften och hämta tillbaka den till dig själv i renat format.

Du återtar nu din kraft och inser att det är DU och ingen annan som bestämmer i ditt liv. Det är DU som skapar din egen tillvaro och som bestämmer dina egna villkor. Visserligen i omtanke om andra, fast din rädsla för att stå i ditt eget ljus dimmas nu av för att sedan till nästa helg försvinna.

När universums maktbalans ändras och den sårade maskulina kraften nu ska helas och läkas, kan det innebära att dina söner och andra manliga individer i din närhet kan få en vecka fylld av insikter. Vi ber er därför att krama om dem lite extra nu.

Veckans sång bär med sig koltrastens budskap om en ny vår och det är Lennon/McCartney som tolkar den. En text om nystart och omstart av din maskulina kraft, nu i samklang med ditt feminina inre vetande.

”Blackbird singing in the dead of night
Take these broken wings and learn to fly
All your life
You were only waiting for this moment to arise

Blackbird singing in the dead of night
Take these sunken eyes and learn to see
All your life
You were only waiting for this moment to be free

Blackbird fly, blackbird fly
Into the light of a dark black night.”

Vilka minnen från detta och tidigare liv som nu än kommer upp och som visar dig hur den maskulina kraften sargats, sårats och intill förtvivlan missbrukats, minns då att det pågår en djup healing och läkning. Du är älskad och hållen av änglarnas kärleksfulla händer.

Cancel, delete och omstart.

Och ut ur askan kliver du upp som en Fågel Fenix, klädd i en regnbågsskimrande fjäderskrud.
Stolt, vacker, kraftfull.

Du är redo. Det är din tid på jorden.
Dags att ”rise and shine”.

Vi jublar och klappar glädjefyllt våra händer.
Välkommen ut i din fulla kraft, spirande, grönskande och redo att blomma.

Du är så oändligt efterlängtad!

All kärlek, glädje och healing!
Lillemor Golden Dragon & the Golden People of Light