Hur har ni det? Känns helgen som en ljuvlig paus, en oas i all världens larm? Planeterna just nu kan ge dig en nästan sakral känsla om du tar dig tid att vända dig inåt. Den här veckan sker ett stort skifte.

Nu i helgen sätter Venus fokus på vad och vem du älskar. Och därmed sätts även fokus på vad du älskar att göra. Nu hamnar ditt hjärta i fokus och du lär dig att du bidrar till världen genom att VARA och inte, så som du tidigare lärt dig, genom att göra.

Har du lust att sjunga? Gör det av hela ditt hjärta, hur det än låter. Måla? Ta fram färgerna och lek med dem. Spela? Klinka fram din egen melodi, den behöver inte vara vacker eller proffsig. Skriva? Vad finns i ditt hjärta just nu som bara vill brista ut i en kaskad av ord?

Venus får draghjälp av en hel rad planeter, bl a strålkastaren och lyckoplaneten Jupiter, transformerande ödesplaneten Pluto, regnbågskrigaren Pallas Athena och gudinnan Ceres som förknippas med näring och Moder Jord. Mars möter i veckan Saturnus och inför därmed elementet eld (passion) i din vardag.

Så vad finns djupt gömt i ditt hjärta och som inte handlar om att ”tjäna” någon eller något syfte. Något som du enbart gör för att det får din själ att jubla? Inte på grund av plikt, inte för att vara snäll, inte för att det ger pengar eller goodwill – utan bara för att det ger dig en djup GLÄDJE.

För att det ger din själ näring.

Så använd nu den här tiden i stillhet, karantän och avskildhet till att gå in i dig själv. Stäng av nyheter, Netflix och andra distraktioner. Det här är en viktig tid i din utveckling. Meditera, gör dina vardagliga göromål i tystnad och försök att stoppa egots impuls att fly från din kropp. Fokusera på ditt rotchakra och när du promenerar, gå inte fortare än att du känner dina fotsulor.

Det finns en gudomlig plan med allt som sker. Vila i den tilliten. När allt är över ser världen annorlunda ut. Du arbetar då med andra saker som handlar om ditt hjärtas val. Du är då inte längre slav under vare sig någon annan, samhällsekonomin eller dina tankar. Det är ett stort skifte som sker nu 2020-2022 och som inte är helt klart förrän 2032.

Den kommande veckan är en vägdelare i det skiftet. Det kulminerar i ett möte mellan transformerande Pluto, förstärkaren Jupiter och regnbågskrigaren och rättvisans Pallas Athena den 4/4. Jupiter/Pluto-möten är stora, episka och sker bara var 13:e år. De möts tre gånger i år, varvid den tredje alltid är den starkaste.

Astrologi handlar om att titta bakåt för att försöka förstå vad som skett i samband med stora, episka planetmöten. De år som Jupiter och Pluto mötts har gräsrötter vaknat, demonstrerat och revolterat mot den rådande regimen. Deras protester har då slagits ner av soldater. Den här gången finns dock den gudomliga rättvisans Pallas Athena med i ekvationen, regnbågskrigaren och Wonder woman.

Det innebär att det som nu händer i världen är starten på något mycket större. Saker kommer att avslöjas i samhället. Grupper kommer att ställas mot varandra under en period, för att vi alla ska upptäcka hur tokigt det är. Moder Jord kommer att behöva ditt beskydd. Sättet för hur du lever, vad du äter och hur du får din försörjning, kommer att ändras.

Din uppgift, kära ljusets förkämpe, är därför att vara centrerad och i ditt hjärta. Att vara precis den du är. Inte mer och absolut inte mindre. Frågor som ”Hur ska jag försörja mig?”, ”Vad ska jag leva av?”, ”Vad är min uppgift?” är naturliga och skapade av egots rädsla för att släppa taget om den du är. Allting ordnar sig.

Var i nuet. Lukta på blommorna. Njut av vårsolen. Gör mer av det du älskar. Var med dem du älskar. Centrera dig. Gör rotchakra-meditationer. Gå barfota i gräset. Lyssna på din kropp. Låt dig omfamnas av Moder Jord.

Du är oändligt älskad och omhändertagen. Lita på det.

Och lyssna heller inte för mycket på profetior om vad som ska hända. Det är på samma sätt som när du är på vandring i bergen. Om du då tittar för mycket upp på bergets topp dit du ska, förlorar du din energi. Fokusera istället på varje enskilt steg och på skönheten omkring dig. Ett steg i taget. Sakta, sakta så att du känner dina fotsulor. Steg för steg.

Och nej, det är inte egocentrerat. Du kommer att förvånas över hur mycket omtanke och medkänsla du finner i dig själv när du vänder din kraft inåt. Och som sedan väller över alla bräddar. Fast då ger du av ditt överflöd. Och för att det får ditt hjärta att sjunga.

Då kommer det som du delar med dig av till världen från en helt annan plats inom dig, av hjärtat och i skönhet. Då är det ren kärlek och stjäl inte heller av din energi.

Du är inte det du gör.
Du är DU.
”I am that I am.”

Så vad säger ditt hjärta? Vad får ditt hjärta att jubla? Det är dags för dig att bege dig ut på ett hjärtats ”vision quest”. Se det som ett hjärtats ”brain storming” där du lämnar hjärnan därhän för en stund.

Allting ordnar sig. Allt är som det ska vara.
Släpp taget om världen en stund för att bli din egen mystiker.

Ställ dig själv frågor som:
Hur vill jag leva? Var vill jag leva? Med vem?
Och vad får mina ögon att stråla?

När du vet vem du är, på djupet, så ordnar sig resten.

Välkommen ut i ljuset, du vackra själ.
Ett jordat steg i taget.
En fot efter den andra.
I full kontakt med Moder Jord.
I närvaro och balans.
I skönhet.

All kärlek, ljus och healing!
Lillemor Golden Dragon & the Golden People of Light