Glad påsk, kära vänner! Och bra jobbat! Nu har du tagit dig igenom en fullmåne som satte igång en stark förändringsprocess. Kanske det känns som att sårbarheten har varit på väg att däcka dig? Som att känslorna ligger utanför huden? Tittar du på andra omkring dig och undrar förvånat om det är du eller de som kommer från Mars?

Du har några dagar kvar den här veckan av processande och transformation. Solen bildar aspekt till ödesplaneten Pluto, rättvisans Pallas Athena och karma-läraren Saturnus i världsförbättraren och patriarkala Stenbocken. Det blir som att ta fram en stark ficklampa för att lysa in i de innersta skrymslena och vrårna. Inte ett enda spindelväv kommer undan.

Samtidigt samlas alla planeterna i en klump på ena sidan av himlen och på andra motsatta sidan befinner sig omvårdande asteroiden Juno. Hon sätter händerna i sidan och undrar uppfordrande ”Hallå där! Hur tar du hand om dig själv egentligen?”

Juno uppmanar dig till eftertanke. Även fast krisen inte är över ännu, är det ändå dags att fundera över hur du vill gå vidare sedan. Vad hände egentligen? Och hur vill du ha det framöver? Vad har ställts på sin spets till den milda grad att du inte längre kan skyffla in det under mattan?

Hur sköter du din hälsa? Tar du hand om dig själv? Prioriterar du sådant som får dig att må bra? Tillåter du dig att släppa fram även känslor av sorg, ilska eller förtvivlan? Vilka beroenden kan du inte längre blunda för?

Den 23/4 har vi en nymåne i Väduren och i dagarna efter det vänder Pluto retrograd. Tills dess kommer du att successivt skala av det ena hindrande klädesplagget efter det andra. Saker som andra velat att du ska bära för att dölja den du är. Ända tills att du står där i din paradisiska skrud. Nyfödd.

Det handlar förstås även på samma sätt om Moder Jord. Vill du verkligen gå tillbaka till samma sätt att leva som tidigare? Hur tar vi hand om henne och skyddar henne, nu när hon börjar återhämta sig? Har mänskligheten skapat en värld som varken vi själva eller Moder Jord mår bra av?

Det kommer att finnas marknadskrafter som vill starta upp cirkusen igen. Fast vill du vara en del av den? Var det egentligen så kul att sitta passivt i manegen, där du betraktade och applåderade andra som utförde krumbukter och slog volter? Är det dags att istället gå din egen väg och använda din tid, dina gåvor och resurser till sådant som ligger dig varmt om hjärtat? Att ta plats som artisten i din egen cirkusarena. Där du väljer både musik, innehåll och tempo.

Du är en livskonstnär som nu allt mera upptäcker att du kan måla din egen tavla, med dina egna färger. Du finner att du har en egen unik röst som passar vackert samman med de andra klingande tonerna i universum. Dina steg in i dansens rytmer får även andras höfter att börja gunga.

Du är viktig för världen genom att vara du. Ditt varande förändrar. Genom dina små, små val i vardagen revolutionerar du en hel omvärld. Du har hört det förr, att du är en ”human BE-ing” och inte en ”human DO-ing”.

Fast det är som att du först nu på allvar förstår det. Som att insikten nu landar in i djupet inom dig. Att när du slår dig ner en stund i stillhet för att låta ditt hjärta beröras av koltrastens sång, gör du samtidigt en insats för världen.

Så linda in dig i filten ett tag till och stanna i dig själv. Vandra i naturen. Gör saker du älskar. Lyssna på ditt hjärtas viskningar om ett annat liv, i samklang med ditt sanna jag och med Allt-Som-Är. Låt dig bli berörd av de små tingen.

Du föds på nytt. Återuppstår ur askan. Och är inte längre densamma. Den ”walk of shame” som du vandrat i sedan urminnes tider är på väg att bli en ”walk of fame”. Du helas, läks och inser då att det du trodde var en brist hos dig, är det som får din diamant att stråla.

Välkommen till ännu en vecka fylld av insikter. Nu rullar vi ut röda mattan för dig och putsar på kamerornas fotoblixtar.

Om du under veckans händelser i all världens kaos, känner att du tappar balansen:
Minns då att välsignelser oftast kommer förklädda.

Se till att ge dig själv och din kropp det bästa. Det är du värd.

I dig finns oändliga värden att vårda, för du är världen.

Du är Allt och Allt är du.

All kärlek, glädje och healing!
Lillemor Golden Dragon & the Golden People of Light