Grattis! Du vandrar nu in i en av de mest spännande och magiska veckorna som du har varit med om i ditt liv. Det är så mycket som händer nu. Kommer du ihåg att vi förra veckan pratade om att utforska hjärtats väg och dina resurser?

Nu öppnar sig ditt hjärtchakra på vid gavel och du känner därför troligen antingen djup sorg eller en oerhörd närvaro och medkänsla. Eller pendlar däremellan. Din sårbarhet, som ditt ego tryckt undan för att skydda dig, vill nu upp till ytan för att beröra båda dig och andra. Den leder dig över regnbågsbron, till ditt hjärta.

Det är som att planeterna och tecknen nu väver ett spindelnät på himlen tillsammans, en himmelsk drömfångare.

Feminina Venus (det/dem du älskar, styrare av Oxen) befinner sig tillsammans med Vesta (din inre eld, din inre prästinna) i sociala, kommunikativa Tvillingarna (styrs av planeten Merkurius).

Samtidigt befinner sig Merkurius (ditt intellekt, idéer, himmelska bevingade budbäraren) i jordade Oxen (dina resurser) och som styrs av Venus. De förstärker då varandra och blir väldigt gynnsamma. Särskilt som Merkurius laddar upp sig med ett möte med solen dessförinnan.

Och på tisdag den 5/5 byter noderna tecken. Den södra noden (det du kommer från) vandrar in i frihetsälskande, sanningssägande Skytten och det innebär att vi lämnar gamla läror och religioner för att lära nytt.

Den norra noden (dit du är på väg) vandrar in i sociala Tvillingarna som har en dubbel persona. De personifierar därför även dualiteten. Det innebär att frågor om rätt/fel, mörker/ljus, självhävdelse/gemenskap kommer upp till ytan. Eller som Dr Phil uttrycker det: ”Do you wanna be right or do you wanna come along?”

Tvillingarna styrs mytologiskt av berättelsen om Castor och Pollux som är starka mytologiska hjälpare och räddare i nöden, bl a av den sköna Helena (det feminina). Pollux var odödlig och när brodern Castor blev dödad bad han gudarna att få dela sin odödlighet med sin bror. De vandrar därför mellan Hades (dödsriket) och gudarnas berg Olympus en dag vardera och möts bara på vägen emellan. De knyter alltså samman det jordiska och det himmelska inom dig.

Med tvillingarna aktiverade blir du en himmelsk budbärare och hjälpare på jorden. Du blir din egen Mästare och guru. Ditt uppdrag är på väg. Och det kommer som en blixt från klar himmel. Och den blixten slår ner med full kraft och tänder elden (Vesta) i ditt hjärta.

För att göra det ännu mera spännande har vi en fullmåne på torsdag den 7/5 i eldiga, känsliga vattenelementet Skorpionen som handlar om liv/död, andlighet och delade resurser. Solen i Oxen belyser samtidigt dina egna resurser och alltså vilka av dem som du är redo att dela med världen.

Inför en fullmåne renar du dig ordentligt och du har säkert känt dig oändligt trött, haft huvudvärk, ont i öron/tänder, en mage som krånglar, konstiga allergiska reaktioner på viss mat och, om du är kvinna, troligen en rejäl omgång av månblod. Dina tankar kan speeda igång så att det formligen snurrar av tankar och idéer i ditt huvud som håller dig vaken om nätterna eller ger dig starka, målande drömmar. Oxen styr halsen, så kanske du kan känna dig lite skrovlig i rösten.

Du kan också kolla i din dagbok vad som hände dig när Skorpion-energin startade några dagar efter nymånen den 28/10 i höstas, för att få ledtrådar till vad det är som du nu lämnar bakom dig.

Skorpionen går på djupet inom dig och avslöjar det som du inte vill kännas vid. Är du beroende av någon eller något? Lämnar du bort din kraft? Finns det saker som du är rädd för att släppa upp i dagsljuset? Något du skäms över? Finns det en elefant i ditt rum som ingen vill tala om? Eller har du tryckt undan din sårbarhet? Ditt ego vill hjälpa dig, fast utan din sårbarhet får du inte heller fatt i din glädje och lekfullhet.

Det kan därför hjälpa dig att vara i din kreativitet den här veckan. Gör sådant som gör att du glömmer tid och rum och där du naturligt hamnar i full närvaro.
Även om ditt mentala ego kan bli jätterädd och därför bråkar med dig, stanna i det som du älskar. Var i ditt hjärta.

Samtidigt möts den fredliga regnbågskrigaren Pallas Athena, hon som tar strid för allas lika rättigheter och det högsta bästa för alla, med den patriarkala karmaläraren Saturnus. Deras mötesplats är i nytänkande Vattumannen. Det gör att du ser allt i ett nytt ljus.

Pallas Athena föddes ur Zeus huvud och hon hjälper dig därför även att ta tag i de tankar och föreställningar som du ärvt, både från det patriarkala synsättet och från din pappa. Finns det gamla föreställningar om hur saker bör vara och som nu är utdaterade och föråldrade? Kanske om valet mellan att följa det du uppfattar som din plikt eller att följa ditt hjärta?

För att ytterligare spä på energierna firar världen Buddhas födelsedag, Vesak. Detta är buddhisternas viktigaste dag på hela året och de bjuder in samtliga religioner och religiösa inriktningar att dela den med dem. Det är en vacker utsträckt hand till dig och världen.

Buddha upptäckte vid sitt ”uppvaknande” att det är våra mentala föreställningar och tankar om världen som orsakar oss lidande. Om du följer ditt hjärtas väg – som även är medkänslans och visdomens väg – minskar du lidandet både för dig själv och andra. Alltså precis det som planeterna nu vill säga dig.

Så välkommen, du vackra själ, att slå följe med oss på ditt hjärtas visa väg. Tysta ditt sinne och lyssna på ditt viskande, pockande hjärta.

Vörda och helga dina gåvor och resurser. Det är ännu fler gåvor på väg till dig, redo för dig att avslöjas. Även din kropp och din egen energi är en resurs som behöver tas om hand.

Följ den väg som leder till medkänsla för dig själv och för alla levande varelser på jorden. Liksom för Moder Jord själv.

Och på samma sätt som när våra vänner i filmen Trollkarlen från Oz vandrade ”the yellowbrick road” – den gyllene regnbågsbron som leder till ditt hjärta – för att finna det som de de trodde att de saknade i sig själva, så finner även du din skatt som finns där och väntar på dig. Den skatt som en gång i tiden gömdes i ditt hjärta.

Och liksom dem finner du att du redan har allt du längtar efter inom dig.
Du är Allt och Alla. Allt och Alla är Du.
Vi är alla del av ett och samma.

Fullmånen rensar på djupet bort de dimridåer som finns omkring dig och som ditt ego skapar. Det kan kännas skrämmande att släppa taget om egot, eftersom du blir naken och sårbar.
Din lilla inre flicka eller pojke behöver nu bli älskad och kramad. Ta hand om dig, säg till ditt inre barn att du är trygg och beskyddad.

Allting är okej.
Det ordnar sig, allt blir bra till slut.

Kampen är över, du kan sluta kämpa nu.
Du är okej.

Och minns att du är så oändligt älskad och omhändertagen av universum.
Du är en värdefull del av den stora planen.
Det kan du lita på!

All kärlek, glädje och healing!
Lillemor Golden Dragon & the Golden People of Light