Äntligen går vi in i en lugnare vecka. Du får nu möjlighet att andas ut efter några intensiva veckor. Nu integrerar du energierna från Tvillingarna som läker separation och dualiteter. Troligtvis får du lust att fila mer på hur ditt gudomliga lekfulla jag ska kunna få mer plats i de världsliga vardagsbestyren.

Hela fyra planeter backar nu retrograd och fler är på väg att vända. Det medför att du från och med nu blir mer introvert, när himlen kallar dig till retreat. Och det är omfattande områden där de vill att ska se över, omvärdera och omgruppera.

Venus vill att du ser över vad/vem som du värdesätter. Saturnus vill att du ser över din vardagsstruktur. Hur vill du leva och i vilket samhälle? Jupiter vill att du ser över vad som är sant för dig. Har du en högre väg inom dig som pockar på? Vågar du följa den? Pluto undrar om du följer auktoriteter, media och andras åsikter mer än din egen inre röst. Dras du med i det kollektiva dramat?

Veckan inleds med att energierna från helgens möte i Väduren (ledarskap, drivkrafter) mellan urkvinnan Lilith och den sårade helaren Chiron hänger kvar. Det aktualiseras frågor som:
Hur behandlar samhället kvinnor och hur står det egentligen till med vår kvinnosyn? (Saturnus/Venus)
Har kvinnor samma rättskydd? Vem är offer och vem är förövare? (Jupiter)
Finns det områden där kvinnor traditionellt behandlas illa och där samhället vänder bort blicken? Kan den makt som vi ger till media korrumperas? (Pluto)

Så istället för att enbart fokusera på rätt och fel i en aktuell händelse i samhället, ber planeterna dig att fundera ännu djupare. Hur vill du att det ska vara i den bästa av världar? Hur ser kvinnosynen och kvinnors rättigheter ut i ett rättvist och jämlikt samhälle? Hur kan vi protestera på en djupare nivå så att vi kan få en förändring av samhället till stånd?

När nu revoltören Uranus och handlingskraftiga Mars under veckan laddar upp för ett hetsigt telefonsamtal efter helgen, är det dags att du skickar en kom-ihåg-lapp till dem att förändra sådant som du inte längre finner acceptabelt och värdigt ett modernt samhälle.

På fredag den 22 maj har vi en nymåne i 2 grader i Tvillingarna. Mycket tvåor alltså. Det är dags att gå bortom dualitet och hela det dömande som funnits inom oss under det patriarkala. Bra-dåligt, rätt-fel, förövare-offer. Och som leder till separation och splittring.

I ett annat tidigare liv kan du vara helt säker på att du någon gång varit en förövare. Liksom att du även varit offer. Båda företeelserna finns inom dig, vare sig du vill eller inte. Det är nu dags att läka såren från dem så att du blir hel.

Tvilling-energierna inleddes med att den norra månnoden (dit du ska) gick in i Tvillingarna. Nu ska gamla sanningar och orättvisor upp till ytan för att städas ut. Den fick följe både av feminina Venus och budbäraren Merkurius. På onsdag kommer även solen in i Tvillingarna och lyser upp de skrymslen och vrår som samlat damm och spindelnät. Och sedan nymånen som ger dig en chans att efter storstädningen sätta in vackra blommor i vaserna. En nystart.

När Venus på onsdag ringer Neptunus i Fiskarna får du fatt i något som hittills varit dolt för dig. Nu tar hon Merkurius i handen och beger sig till eldens Vesta, din inre prästinna. Det väcker upp en glöd inom dig över något som ligger dig varmt om hjärtat. Glöden förstärks dessutom av Uranus/Mars-mötet. Ett slags jävlar-anamma, nu är det nog.

Bli därför inte förvånad om dina känslor blir stora. Fast de retrograda planeterna ber dig att gå smartare och mer genomtänkt tillväga. Hat föder inget vackert hållbart resultat. Använd din kvinnliga list. (Jodå, även du som är man har en kvinnlig listighet. Minns att du är allt, nu läker du även den separationen. 😊) Och vänta till efter helgerna, tills den då synliga nymånen ger dig extra raketbränsle.

Minns att du har all kraft. Du behöver inte tillåta något som sker. Du kan återta din egen makt. Det är dags att storstäda. Fast se till att gå kärleksfullt tillväga och att du drivs av omtanke om de drabbade i situationen. Rätt intention är viktigare än någonsin för att skapa en hållbar förändring.

Så – för att vara helt säker på att du inte likt Don Quijote slåss mot väderkvarnar – börja med hur det yttrar sig i ditt eget liv. Finns det områden i ditt eget liv där du behöver stå upp för dina egna värderingar? Finns det utrymme för det mer andliga? För lekfullhet? För glädjefyllda möten? Eller jagas du av plikter och deadlines? Av borden, måsten eller skulle egentligen…? Har livet blivit för allvarsamt?

Så vad vill du ha in mer av ditt liv? Lekfullhet kan börja med ett enda litet ”hoppsa”-steg för att sedan växa. Glädje kan börja med att aktivt lyssna på vad koltrasten har att säga dig, en glass på bryggan eller kaffe i solskenet. Om du gör det med intentionen att väcka upp det som sover inombords, så räcker det lilla och vardagliga väldigt långt. Intentionen skapar mirakel.

Enligt buddhisterna har varje levande varelse en gång för många tusen år sedan varit din mamma. De ber oss därför att visa varje levande varelse samma respekt och kärleksfulla omsorg som vi visar vår mamma. Det är en vacker tanke.

Du är allt. Du är alla.
Du är del av Alltet och du är Alltet.
Du är både droppen i havet och havet som omsluter droppen.

Allt är du. Alla är du.
Du är oändlig.
Och vacker.

All kärlek, glädje och healing!
Lillemor Golden Dragon & the Golden People of Light