”Blixtar och dunder, magiska under. Plötsligt en dag har det hänt. Du är en lyckofigur. ” Så sjöng bröderna Herrey sig glättigt, dansant och pastelligt ända fram till förstaplatsen i Europa 1984. Just den här veckan är deras sång mer aktuell än någonsin. Och på många platser har det åskat i helgen. Så ovan, så ock nedan.

Grattis till att ha vandrat över det magiska sommarsolståndet in i en ny tidscykel kl 23:43 igår kväll. Och grattis till att ha vaknat upp idag till en magisk nymåne på 0 grader i Kräftan kl 08:41, en solförmörkelse som bildar en s.k Ring of Fire eftersom jorden är i rak linje med sol/måne.

Du kan nu känna dig känslig och skör. Det gudomligt kvinnliga i dig som tryckts undan, den förtryckta kvinnokraften, moderligheten som sett sina barn tvingas ut i krig eller hemskheter. Allt kommer nu upp till ytan.

Din inre vildkvinna Lilith, hon som förvisades ur paradiset för att hon vägrade anpassa sig, är nämligen nu tillbaka och möter den sårade helaren Chiron i Väduren (din jag-kraft). Du helar nu såren hos dina far- och mormödrar i många släktled, liksom de tidigare liv då du råkat illa ut och varit maktlös för att du varit kvinna.

Det kan också komma upp ilska. Och sorg. Viljestarka Mars utmanar nymånen/solen/jorden och förstärks av rättvisans Jupiter. Det kan kännas som att det puttrar en glödande kittel inom dig med en magisk dekokt och trolldryck som gör dig stark. Som om även du, likt Obelix, nu trillar ner i Miraculix styrke-elixir och blir urstark. En trolldryck med lika delar av det gudomligt feminina och det gudomligt maskulina.

0 är en magisk siffra, mitt mellan dimensionerna och cyklerna. Precis som sommarsolståndet. 0 är siffran för den buddhistiska tomheten (no-thing-ness) som är ursprunget till alltings skapelse. Den stilla punkt där vibrationerna börjar och får universum att påbörja en ny skapardans. Siffran för oändligheten, intigheten, formlösheten.

Det kan liknas vid en personlig Big Bang. Av ditt eget värde, din rätt att få vara ditt sanna jag. Med full kraft bryter du dig ut ur alla hinder. Nu kan allting ske. Vad du än önskar dig. Det är dags att sätta dina nya intentioner. Energin tar full fart om något dygn när månen blir synlig.

Tiden fram till nästa fullmåne den 5/7 i Stenbocken, ägnar du åt att avsluta de värderingar som tillhör det gamla patriarkala sättet att tänka. Idéer och föreställningar som har hållt kvinnligheten i förtryck genom skam, skuld och våld.

Allt det som gör att du inte längre vågar vara sårbar. Att du tryckt undan ditt hjärtas längtan och dina känslor. Att du anpassat och ”förklätt” ditt eget, sanna uttryck eftersom det inte varit önskvärt i samhället. Allt det som gjort dig halv och avstängd i kontakten med det gudomliga och Moder Jord. Ja, till och och med rädd för det naturliga.

Det är nu dags att släppa din inre Gudinna fri.
Och det gäller förstås vare sig du är man eller kvinna i detta liv.

Du får tid på dig att fundera och sätta dem i verket ända tills nästa nymåne i Kräftan, den andra i rad, den 20 juli. Venus vänder rätt igen i veckan och det gör att dina värderingar, det som du funderat över sedan den 13 maj, nu omsätts i praktiken. Samtidigt vänder den högre oktaven av Venus, andliga och spirituella Neptunus retrograd för att stanna där ända till slutet av november.

Så vila, vila, vila. Jorda dig i naturen. Ta vatten till hjälp genom att bada. Använd jordande örter, oljor och kristaller. Ta det lugnt med alkoholen. Energin är stark och omvälvande.

Du kan få ont i sakralchakrat (kanske en urinvägsinfektion?) och, om du är kvinna, kan äggstockarna värka och det renande månadsblodet skölja ut gammalt – även hos dig där den egentligen upphört.

Du kan även känna som ett tungt tryck över bröstet och att det är tungt att andas. Eksem och allergier kan bryta ut. Det är ditt hjärtchakra som öppnar sig.

Du befinner dig mitt i en tidvattensvåg som sköljer in och snart åter igen lämnar stranden. Tidvatten in, tidvatten ut, som om hela världen andas. Du står på tröskeln mellan två världar. Mellan dimensionerna.

Och tidvattnets våg förändrar allt, den sköljer bort det som ritats och byggts i sanden. Som en obändligt stark naturkraft drar den med dig ut till havs, ut på nya äventyr. Den gör det utan din tillåtelse och utan att du kan hindra den.

Det enda du kan göra är att ta fram surfbrädan och med mjuka knän följa flödets gungningar. Släpp taget om allt. Surfa med i det som sker.

Var nyfiken. Bejaka det som kommer. Förundras över hur vackert planerat allt är. Ta ditt inre barn i handen och lek fram det nya.

I dina celler finns gamla visdomar lagrade. För att de gamla kunskaperna, the ancient wisdom, inte skulle missbrukas behövde de gömmas undan på det säkraste stället av alla. Någonstans där bara den kloke och den visaste av alla letar.

Så de gömde dem inom dig. I dina cellminnen finns skatter lagrade som du nu är redo att få ta del av. Släpp taget om det yttre och bege dig ut på inre äventyr. Du är ett levande bibliotek.

Magiska under. Blixtar som släpper in dig i ditt inre bibliotek. In i din mest hemliga skattkammare. Ancient wisdom, undangömd kunskap i din inre gyllene pyramid.

Välkommen in i dig själv du heliga barn, så fylld av skatter.

Nu när du vet hur de bör användas – för jordens och mänsklighetens bästa – får du tillgång till dem.

Du får din nyckel.

Gryningsljuset är äntligen här!

All kärlek, ljus och healing!
Lillemor Golden Dragon & the Golden People of Light