Känner du dig trött i kropp och själ, utmattad och nästintill loj? Vill du mest sova? Om du inte redan gått in i semesterläge så är det hög tid nu. Allt på himlavalvet signalerar fortsatt vila.

Veckan som är på ingång är en vecka i mörker inför nästa nymåne i Kräftan måndagen den 20/7, den andra av två på samma månad och som hör intimt ihop med den starka och livsomvälvande solförmörkelsen den 21/6 vid sommarsolståndet.

Solen handlar om din personlighet, din spirit och den du håller på att utvecklas till att bli.
I veckan riktar den sin moderliga kräft-strålkastare mot både Jupiter (din inre sanning) och transformerande Pluto (drar upp saker till ytan).

Eftersom de båda senare befinner sig i patriarkala Stenbocken handlar dina nya insikter troligen om sådana gamla föreställningar och sätt att göra saker på som inte längre fungerar för dig. För att ta bättre hand om dig och leva ett mer hållbart liv i linje med ditt livsuppdrag, krävs justeringar.

Du är alltså i förändring. För att ytterligare förstärka detta har din sårade healer Chiron bokat in ett intimt möte i veckan med det gudomligt maskulina inom dig, Mars. Och de möts i Väduren som handlar om vem du är, din status och din plats i livet. Ditt ego kan få sig en rejäl omgång nu.

Så vad hindrar dig och din drivkraft? Vad lägger krokben för dig? Vad stjäl din kraft? Är du på rätt plats i livet? Med vänner och partners som stärker och uppmuntrar dig? Eller är det dags att avsluta och söka dig vidare?

Stora frågor dyker upp och i samband med det kan även djupa sår aktiveras. Troligen har de med din pappa eller en fadersgestalt att göra, och som påverkat ditt sätt att ta dig an ett projekt, ett uppdrag eller en relation. Eller livet i stort. Såren kommer upp för att läkas, så att du äntligen kan bli hel och fri från dem.

När det manliga och kvinnliga balanseras om inom dig kan du känna dig yr, illamående och mörbultad. Kanske du redan har känt att din sexuella kraft och sakralchakra har börjat vakna? Att du vågar ta för dig och njuta på ett nytt sätt? I så fall, grattis. Det medför nämligen också att du börjar attrahera in mer överflöd i ditt liv. Kanske till och med din tvillingsjäl.

Fast än så länge ordineras fortsatt vila i hängmattan. Lata morgnar, långa promenader i naturen och härliga bad. Stillhet. Utan telefon och sociala medier. Stäng av världen. Umgås med nära och kära. Ge dem den ultimata gåvan: din fulla närvaro.

Det händer massor inom dig. Ju mindre du gör eller tänker, desto mer sker det.
Låt det flöda på utan din inblandning. Utan att bedöma om det är bra eller dåligt.

Låt livet flöda.
Håll inte emot strömmen, det gör dig bara utmattad.

Sov, ät gott och njut.
Öppna dina händer. Ta emot allt det goda.
Låt livet flöda över dig som ett ljummet sommarregn.
Livets vackra överflöd.

Och om läkningen tar andan ur dig denna vecka vill vi som tröst påminna dig om Petter Bergmans vackra dikt, Tema:

”Det går så sakta.
Det går så sakta över,
bara man väntar.

Det går över ens huvud
som sommarmoln.

Det lär inte bli bestående.
Det torde komma och gå
under sitt tidsnät.

Handen du grep.
Huden du litat på .

Det skall du sent förstå:
att det går så sakta ,
och sakta går över så.”

Ta väl hand om dig, du vackra själ.
Vila, vila och återigen vila.

Nytt är på väg. Du är på väg.
Och du skapar genom att bara vara.

All kärlek, ljus och healing!
Lillemor Golden Dragon & the Golden People of Light