Hur har du det, kära vän? Kanske går du runt med en molande oro och inre stress i bröstet, utan att egentligen veta varför? Du har befunnit dig som i ett vacuum mellan två nymånar i känslosamma, moderliga Kräftan. Många känslor har tvingats upp till ytan för att äntligen läkas.

Om den här veckan – som du är på väg in i – skulle få en rubrik vore det villkorslös kärlek. Till dig själv och till din omvärld. Fast kärlek är inte alltid så enkelt.

Veckan brakar loss med en sprakande nymåne 28 grader i Kräftan, den andra av två i samma månad, på måndag kväll kl 19:32. Den avslutar det vacuum du befunnit dig i. När den blir synlig på himlen – det tar oftast två dagar – kan det kännas som att du släpps fri och kan andas lättare.

Att nymånen känns stressande den här gången, beror på att patriarkala Saturnus (strukturer, samhälle, karma) står bestämt och bredbent med händerna i sidorna i världsförbättrande Stenbocken, mitt emot månen (din trygghet, känslomässiga behov) och Solen (den du är på väg att bli) i omsorgsfulla och medkänsliga Kräftan.

Det är dags för dig att fundera på hur du kan fånga upp, visualisera och materialisera den gudomligt feminina energin i ditt vardagliga liv och i samhället i stort. Denna bortglömda kärlekskraft rinner nu likt snöns renande smältvatten in i sprickorna som uppstått i berget av patriarkala föreställningar som krackelerat.

På onsdag den 22 juli firar den kristna delen av världen Maria Magdalena, hon som symboliserar den villkorslösa kärleken. Bespottad, förtalad och undangömd i skrifterna, träder hennes energi nu allt mer fram i världen som prästinnan och den lärjunge som Jesus älskade. Hon följde honom och älskade honom ända in i döden och bortom det.

På onsdag går även Solen (den du är på väg att bli) in i Lejonet (din strålglans och lekfullt kärleksfulla inre barn). Samtidigt har budbäraren Merkurius ryggsäcken fylld av nya insikter och idéer, när han möter explosiva revoltören Uranus. Ryggsäcken flyger i luften och ditt uppdrag är att ha en penna och ett anteckningsblock redo. Det är bara för dig att tanka ner det som kommer till dig i regnet av nya insikter och nya idéer. Plötsligt står det klart för dig. Du bara vet.

På torsdag den 23/7 är även kometen Neowise (nya visdomar) som närmast jorden. Även den kommer med visdomar om en ny samhällsordning till oss på jorden – ett mer hållbart och klokt sätt att leva tillsammans i fred och balans. Gamla visdomar som behövs i den nya tiden.

Och på söndag (den 26/7) öppnas Lejonportalen (med kulmen den 8/8) som i år blir starkare än någonsin.

Så den här veckan ber vi dig att fundera på vad som är kärlek för dig. Tar du hand om dig själv och visar dig själv kärleksfullhet? Hur tas din kärlek emot av andra? Känner du att de tar dig för given eller blir du älskad tillbaka? Kan du vara dig själv fullt ut tillsammans med din familj?

Och på vilket sätt visar du kärlek? Tar du ett för stort ansvar för att andra ska må bra? Kanske du i din barndom lärde dig att kärlek behöver förtjänas? Att du måste göra eller vara på ett visst sätt för att bli älskad?

Den du har störst ansvar för att ta hand om och älska är dig själv. Alla dem som nått vuxen ålder är inte längre ditt ansvar, inte ens dina vuxna barn. Alla människor har en livsväg att vandra. När de föddes in i den här världen fanns det bitar i dem som de behövde läka och arbeta med. Du kan inte rädda dem från den vägen.

Vissa saker i ens liv, vissa stigar, behöver man gå för att utvecklas. Annars missar man att lära sig det som man faktiskt föddes hit för att lära sig. Precis som du själv har ett kors att bära, så behöver du låta andra människor bära sitt eget kors. Utan din inblandning. Även om det smärtar att hjälplöst se på.

Maria Magdalena och Moder Maria tvingades att se på när en av deras mest älskade gick ett oundvikligt öde till mötes. De var där, de bad för honom och skickade kärlek till honom. De struntade inte i honom. Fast de hindrade inte heller eller försökte motverka det livsöde som redan var bestämt i stjärnorna.

I den tibetanska buddhismen tillhör medkänsla det som anses som ”försakelse”. Varför då? Jo, för att medkänsla är en djup känsla av att vilja lindra lidande, både andras lidande och även ditt eget lidande. Om någon annan lider, så lider även vi själva eftersom vi alla är sammanlänkade och beroende av varandra.

Medkänsla utgör därför en försakelse av lidande. En djup vilja hos dig att underlätta andras lidande. En klapp på en kind. Att finnas för för någon i en svår stund. Det innebär alltså inte att vilja lösa alla andras problem och inte heller att lösa hela världens problem. Eller ens att bli förtvivlad över det som sker. För det är inte din uppgift. Din uppgift är att hjälpa andra att hålla näsan ovanför ytan i det som de en gång åtog sig att uppleva och utföra.

Världen och samhället står på tröskeln till en total omvandling och förändring. Eftersom du lever här, innebär det också förändringar och omstruktureringar i ditt eget liv och i dina nära och käras liv. Och förändringar innebär alltid ett visst mått av lidande.

Det är lätt att vilja hålla kvar, istället för att gå in i förändring. Minns då att allt sker enligt en högre plan. Det finns en anledning till att du valde att födas just här och nu. Det finns både saker som du valde att vilja lära dig och områden där du tänkte att du kunde bidra i det stora förändrings-arbetet.

I de stora mysterie-skolorna blir man initierad till nästa nivå. Det som sker nu är en sådan initiering. Och den handlar om din förmåga till villkorslös kärlek och medkänsla till allt och alla i universum. Fast den mysterie-skola som du befinner dig i, är ditt eget liv. Dina relationer, ditt bidrag till världen och – framförallt – hur du tar hand om dig själv och ditt fysiska jag. Älskar du dig själv? Visar du du dig själv kärlek och omsorg?

Sätt dig ner och tänk på en person som du verkligen älskar från djupet av ditt hjärta. Känn hur värmen från den kärleken sprider sig inom dig. Och så vänder du denna vackra, djupa kärlek till dig själv istället. Sitt så ett tag och bara känn in vilken underbart vacker själ du är.

För det är så som vi ser dig. Som den ljuvligaste av blommor. En stark, tålig och underbart doftande sort som sällan skådas.

Du har vandrat genom eld, luft, vatten och jord för att ta dig ända hit. Du har utkämpat både yttre och inre strider. Känn stolthet över dig själv. Grattis! Du har tagit dig ända hit, över de högsta bergen och genom de djupaste känslohaven. Och du lyckades. Var stolt! Fira dig själv! Med det bästa som du vet! För du kom, du såg, du segrade. 😊

Den här veckan tar dig till nästa nivå. Maria Magdalenas villkorslösa kärlek leder dig till nästa steg i livet. Ungdomar skulle kalla det för att du ”levlar upp”. I vår värld kallas det för en initiering. Du släpper helt enkelt taget om den gamla nivån och tar ett trappsteg upp till nästa. Och från det här trappsteget får du en helt ny utsikt. Ett nytt perspektiv.

Livet väntar på dig! Och i veckan slås dörrarna upp till en ny nivå. Låt det gamla få klara sig utan dig. Öppna din famn och låt det nya skölja över dig.

För nu är du redo och på språng ut i ditt nya liv. Ett liv i sann kärlek och en lekande, sprittande kreativ glädje.

Kom och lek med oss!

All kärlek, glädje och healing!

Lillemor Golden Dragon & the Golden People of Light