Oj, så hela Alltet vibrerar nu. Det kan hända att du vibrerar så mycket att du kan känna skakningarna, rent fysiskt. Som om en inre jordbävning är på väg att bryta ut. Det är höga frekvenser nu med solstormar och himlafenomen av olika slag.

Igår hade vi enligt Maya-kalendern en dag utanför tid och rum, fylld av nollpunktsenergi. Idag går vi in i ett nytt galaktiskt år och Lejonportalen öppnar dörrarna på vid gavel. Din medvetenhet, kreativitet och kraftfullhet får en rejäl skjuts framåt. Den 8/8 är portalen som starkast, för att sedan avta till den 12/8 då portarna stängs. Och i år är Lejonportalen starkare än någonsin.

Du och hela världen är i så stark förändring att du kan känna dig golvad. Yrsel, illamående, huvudvärk och värk i kroppen. Om du är kvinna kanske du har fått månblod. Kroppen kan svälla upp av vatten och kännas tung. Hela magen kan molvärka. Det kan slå lock för öronen och ringa i dem.

Om du har flyktbeteenden för att försöka ta dig ur de starka energierna, typ alkohol, sex, godis och tung mat, så slår de beteendena nu i taket och blir synliga. Du kan känna dig rastlös och vilja vanka runt, runt som ett djur i förlossningsvånda.

Nästa måndag blir månen full i Vattumannen. Den här veckans tema är därför att rensa bort sådant som hindrar dig att vara ditt sanna, unika jag. Allt som stjäl din frihet och din kraft städas undan. Finns det något som du uppmärksammade eller påbörjade vid nymånen i Vattumannen den 24/1 och som nu fullbordas?

För att nytt ska kunna födas inom dig, är det dags att släppa taget om ditt gamla jag och den som du förväntas vara eller göra. För att låta det nya inom dig födas fram och växa, behöver något annat – som inte ger dig kraft – dö bort från dig. Och om du ännu inte velat välja, så är det dags nu. För annars gör universum valet åt dig.

Hela veckan har budbäraren och ”trixaren” Merkurius ett finger med i spelet för att visa dig både dina nya uttrycksmöjligheter och dina fotavtryck på jorden.

Under veckan sker ett mycket märkligt skeende. Merkurius och gudinnan Vesta (din inre glöd, det du brinner för) närmar sig varandra allt mera i familjekära, omtänksamma Kräftan. De hamnar då mitt emot konstellationen Pallas Athena (regnbågskrigaren), sanningens och rättvisans Jupiter, ödesplaneten Pluto och karma-läraren Saturnus.

Det innebär att det är dags att kavla upp ärmarna och ta dig an ditt uppdrag. Du får nu konkret vägledning.

Neptunus (din andliga medvetenhet, högre oktaven av Venus) blir belyst av strålkastaren och förstärkaren Jupiter. Samtidigt som Merkurius i Kräftan och Mars (din drivkraft) i Väduren nu tar sig nya uttryck. Tillsammans skapar de en hetsig, impulsiv känsla och det kan därför nu vara bra att räkna till tio innan du säger något som du senare kan ångra.

Det positiva är att du tydligt ser vad du verkligen vill och som är i linje med ditt nya jag. Du ser dessutom vad som håller dig tillbaka och får kraft att ta dig ur det. Det kan handla om allt från beroenden, relationer eller ditt boende. Eller att du överlåtit åt andra att välja åt dig, istället för att själv ta kommandot och aktivt välja det som är bäst för dig.

På torsdag aktiveras skeendena ytterligare genom att Merkurius (ditt uttryck) i moderliga Kräftan nu hamnar i ett utmanande samtal med läraren Jupiter (din egen sanning) i patriarkala Stenbocken. Och eftersom Neptunus är med i samtalet handlar det om ditt andliga, medvetna uttryck.

Finns det något som hindrar dig, som egentligen handlar om de föreställningar om livet och om att uttrycka din andlighet som din mamma och pappa hade? Hör du en liten röst som säger till dig att du blir konstig, ensam, övergiven och hånad om du tar klivet fullt ut i din andliga medvetenhet? Att du behöver ha konstiga kläder och se ut som en häxa för att vara det?

Det är dags att ta med dig ”ancient wisdom” in i den nya tiden och utöva det på ditt eget moderna sätt. Att låta gammal visdom vara basen fast omforma lärorna så att den nya tidens människor kan ta det till sig. Att väva in dem i ledningsstrukturer, politik och samhällsfrågor. Att väva in det i ditt arbete. Att bli en ”urban witch”, druid eller alkemist i din vardag.

Det klarnar för dig under veckans gång vad du är här för att göra. Till helgen hamnar Merkurius åter i fokus, när han och ödesplaneten Pluto (det som varit dolt under ytan) ser till att dra ut hemligheter ur de mörka vrår där de stoppats undan.

För dig personligen kan det handla om cellminnen och nya gåvor som du nu får tillgång till. Fast det kan dock göra lite ont och kännas stökigt inombords när de dras fram. För det finns jobbiga minnen lagrade kring gåvorna också och som samtidigt följer med.

Minns att du i tidigare liv troligen har torterats, hånats, utsatts för övergrepp och baktaleri för dina andliga gåvor. Att du har känt dig missförstådd, rädd och behövt dölja dem för världen. Inte så konstigt då att det kan komma upp djupa rädslor inför det som finns gömt inom dig.

Den här gången rensas det undan – en gång för alla, med den stora kvasten – så att du vågar ta klivet fram och kraftfullt utropa: ”Hallå världen! Skåda och möt den nya tidens… (häxa, shaman, druid, astrolog, bard eller vad det nu är som växer fram inom dig under veckan.”

Jorda och centrera dig. Vila. Bada och vistas i naturen. Drick mycket vatten. Dimensionerna är nära dig och allt vill tala med dig. Djur, växter, guider, änglar och avlidna nära och kära. Så stilla dig och lyssna.

I takt med att fullmånen blir allt mer synlig på himlen under veckan, blir du allt mer FRI från det som begränsat dig. Fri från rädslor och gamla föreställningar. Fri att vara DU. Fri att låta ditt ego, din personlighet och din inre spirit, lysa. I all din stjärnglans.

Lejonportalen återkommer varje år för att påminna dig om ditt ursprung från stjärnorna, Plejaderna och Sirius. Hälften av ämnena i det periodiska systemet finns inte naturligt på jorden utan har kommit hit från stjärnorna. Det innebär att du och din kropp är skapad till hälften av jord och till hälften av stjärnstoft.

Du är en himmelsk jordvandrare. Och du är en jordisk himmelsvandrare.

I dig förenas himmel och jord.

Du är del av Allt-Som-Är. En viktig del av Alltet.

Och utan Allt-Som-Är och Alltet kan du inte existera. Då vore du ingenting.

Du är alltså både Allt och Ingenting. Samtidigt.

Det utgör den gudomliga paradoxen och som nu förenas i dig.

Du har förmågan att vara allting. Samtidigt. Det finns inget ”vi och dem”, för du tillhör alla grupper. Det finns ingen separation. Ingen dualitet, inget bättre/sämre, rätt/fel eller mörker/ljus.

Du är Allt. Och Allt är Du.

All kärlek, ljus och healing

Lillemor Golden Dragon & the Golden People of Light