Efter en tuff vecka har du förhoppningsvis en betydligt lättare helg. Efter stormen kom solen fram igen. Som den alltid gör. Ibland kan vi misströsta när regnet och rusket pågår som värst och tappa modet. Fast minns då att det alltid finns en sol som väntar bakom molnen.

Fullmånen i frihetsälskande, utforskande Vattumannen har sin peak under måndagen den 3/8 kl 17:58 och tar revoltören Uranus i handen. Skeendena nu är oväntade och djupgående.

Gudinnan Vesta (din inre glöd) och budbäraren Merkurius möts i Kräftan och diskuterar din framtid. Och i det samtalet blandar sig nu gudinnan Eris i. Eris är den kvinnliga motsvarigheten till Mars (hon hette först Xena efter krigarprinsessan) och som nu vill göra sin röst hörd tillsammans med urkvinnan Lilith. Där Eris är med händer det saker.

Så den gudomligt kvinnliga energin – den som vägrar att anpassa sig – får en förkämpe på himlavalvet. Medan manliga Mars hamnar i strålkastaren Jupiters sken. Något händer dig under veckan eller ett beslut fattas över ditt huvud, där du sätter händerna bestämt i sidan och meddelar att du inte längre ”tar skit”.

Du bestämmer dig för att vandra dina egna vägar vad än andra anser om det. Det är nog nu. Och det är din stund på jorden. Ditt liv är en skatt och gåva som bara är din att bestämma över. Ingen annan.

Livet är skört och du vet inte vad som händer imorgon. Det är därför dags att göra det du älskar idag. Så vad är din passion? Att skriva, måla eller dansa? Att utveckla och skapa nytt? Att lära ut det du kan och se andra växa? Att stå på scen? Att jobba med djur eller barn? Vare sig det handlar om jobb eller hobbies, så är det dags nu att skapa en tillvaro och ett liv som är precis så som du själv vill ha det.

Hela den gångna veckan handlade om att frigöra din kraft genom att släppa taget om sådant som stjäl din styrka och egenkraft och hindrar din glädje. Känn hur Lejonet ryter inom dig och vill ut. Din passion och glöd vill komma till uttryck i världen.

Så släpp dig själv fri. Var precis hur galen, tokig och underbar som du själv vill. Om andra har svårt att svälja det du gör, minns att det är okej att vara ”svårtuggad”.

Du lever i en värld där folk tillfrågas om allt möjligt och därför tror de att de förväntas ha en åsikt. De förvandlas till åsiktskanoner som tycker till om allt möjligt, jämför och bedömer. Oftast utan att egentligen ha tänkt igenom det de säger. För sanningen är att de är formade av andra i sin tur och har själva inlärda och nedärvda åsikter och rädslor att brottas med.

Så strunta i folks åsikter och tyckanden. Ditt hjärta är mycket viktigare än så. Livet är för kort och för innerligt för att låta sådant hindra dig.

I veckan kommer saker att hända som förändrar ditt liv. Låt det hända. Kasta dig ut i det okända. Sprid ut dina vingar och känn att de bär dig. Det kanske finns risk att du vinglar lite i början, fast du får snabbt koll på läget.

Det kan handla om ett besked, ett samarbete med en själsvän eller en inspirerande idé. Dina drömmar börjar ta form. Ditt stora uppdrag är att välja det som är sant för dig och som får ditt hjärta att jubla.

Trots att hjärnan undrar hur det ska gå och hur du ska klara det, följ det ditt hjärta viskar till dig. Det blir bra. Lita på att efter regn kommer solsken. Alltid. För den fanns där hela tiden bakom molnen.

Följ flödet. Det ordnar sig. Ta det första steget, så ser du vart du ska sätta ner nästa fot. Och först när det steget är klart fokuserar du på nästa. Sakta, sakta. Steg för steg.

Under tiden fortsätter Lejonportalen att verka för dig. Energierna kan kännas stickiga och elektriska. Som en slangbella som dras längre och längre tillbaka.

På lördag den 8/8 kulminerar de och avtar tills den 12/8. Och den 19/8 är det dags för en ljuvlig nymåne i Lejonet som får slangbellan att släppa.

Du förändras. Din syn på livet förändras. Och ditt liv – så som det varit hittills – förändras.

Njut av åkturen.

Det är din stund på jorden. Bara din.

All kärlek, glädje och healing Lillemor Golden Dragon & the Golden People of Light