Hur har du det, så här dagen efter Lejonportalens stora dag 8/8? Det är mycket healing i luften och i veckan som kommer får du verkligen öva på att ryta ifrån utifrån hjärtat och att välja din egen väg även om andra blir besvikna. Fast övning ger färdighet.

Krigarguden Mars och krigargudinnan Eris möter vildkvinnan Lilith, som en gång blev förvisad ur paradiset. Mötet sker i egocentrerade Väduren och eftersom Chiron blandar sig i handlar det om det sårade egot.

Om du läser legenden om Sparta och sköna Helena, så var det just Eris som sådde split och splittring som hämnd för att hon inte fick vara med. Fast i rättvisans namn har hon också varit högst delaktig vid de tillfällen i samhället då vi har tagit stora steg för en ökad jämlikhet mellan män och kvinnor och könstillhörighet i stort. Hon är en bevingad kvinnlig krigare (precis som Freya)som kallades Xena (the warrior prinsess) i början.

Eris lär dig att stå upp för dig själv när du tystats av andra och tonat ner dig själv för mycket. Hon uppmanar dig att gå din egen väg. Don’t put baby in the corner. För då ryter hon som ett lejon. 😊

Fast det finns dock en varning i detta exalterade läge på stjärnhimlen. Om du råkar ha en splittrande, övergiven och hämndlysten Eris i din omgivning kan det hända att du utmanas nu av hen. Särskilt om hen fortfarande är kvar i det manipulerande uttrycket av den feminina kraften, så som den ofta kom till uttryck i den patriarkala eran.

Och se noga till så att det inte är ditt eget sårade ego som riskerar att förvandlas till en ångvält. Andas, andas och räkna till 10. Om du blir utsatt för någons ego: Höj dig upp till Örnens nivå och begrunda vad ”ett öga för ett öga”-principen har lett till i all världens konflikter. Jesus uppmaning att vända andra kinden till kräver både mod, överblick och sinnesnärvaro. Du ser energibollen komma, fast returnerar den inte. Lägg den ner i marken och låt moder jord förvandla den till näringsrik gödsel. Hur många bollar som än kommer, plocka dem en efter en och försök att behålla ditt lugn.

Ta det lugnt i sociala medier och andas några gånger innan du uttrycker dig. Kom ihåg att du är ett kraftfullt lejon numera och de ryter bara till när de verkligen behöver.

Det positiva med allt detta är att även urkvinnan Lilith är med. Hon synliggör det du inte ser och kan därför dra fram sådant som du tryckt undan i dig själv för att det inte har varit accepterat – det har varit för vilt – och som nu behöver släppas fram. För det är ju DU! Och vi längtar efter att få se HELA dig ta plats i världen.

På måndagen samtalar kommunikatören Merkurius i kreativa Lejonet och Uranus i praktiska, jordade Oxen med gudinnan Ceres (näring, både jobb/business och kropp). Det kan handla om insikter och budskap både om hur du tar hand om dig själv och om din framtida väg i livet. Spännande insikter och budskap kan komma till dig. Var beredd för insikter kommer typ när du kliver upp ur sängen eller gör något praktiskt. Ha gärna ett litet anteckningsblock redo.

På torsdag den 13:e (gudinnans dag) möts Mars i egocentrerade Väduren med den transformerande ödesplaneten Pluto i patriarkala Stenbocken. Det är en lite kvistig och taggig kvadratur som gör att det kan hända en hel i samhället och i ditt liv. Åter igen, försök att ta fram din inre Buddha.

Det här är alltså en vecka av både nya insikter och övningar i att behålla ditt lugn. Om världen omkring dig verkar ha blivit galen, vissla och tralla gärna med i Per Gessles låt:

”Jag går och fiskar

Och tar en tyst minut

Åker ut, ut och fiskar

Min chans att andas in, andas ut

Andas ut.”

Håll koll på vad du själv skickar ut för energier i världen, och var noga med vad du får in i ditt eget energifält. Pausa tidningar, nyheter och sociala medier. Checka ut. Och minns det vi brukar säga: ”Allt är kärlek, eller ett rop på kärlek.”

”This too shall pass”. Även denna storm blåser över. Nästa vecka kommer med underbara energier och en helt ljuvlig nymåne i Lejonet. Så håll ut.

Andas ut ditt sårade ego. Andas in kärlek och medkänsla. Andas ut. Andas in. Svårare än så behöver inte livet vara.

Var i nuet denna vecka. Stanna i varje andetag. Sätt upp en skylt i ditt inre – eller yttre om du har möjlighet – att du har gått för att fiska och förväntas att vara tillbaka först nästa vecka. För då har lugnet lagt sig igen.

All kärlek, glädje och healing!

Lillemor Golden Dragon & the Golden People of Light