Så har du ännu en förändrande vecka framför dig – ja, till och med sex veckor. Räkna med att hela september innebär förändringar både i den stora världen och i din lilla värld.

Den du trodde att du var, det du trodde var ditt uppdrag i livet, den du trodde du skulle leva med – plötsligt känns det som sand i dina händer. För nu ska du landa på ny mark och finna en ny grund.

Solen i ordningsamma, pragmatiska Jungfrun säger att det är dags att besinna oss igen efter en vidlyftig sommar och komma tillbaka till mer ordnade, vardagliga och hälsosamma rutiner igen.

Under veckan som varit har det troligen rörts om rejält i grytan hos dig och nya smaker kom fram. Den här veckan handlar om dina värderingar och vad du värdesätter. Vad stjäl din kraft? Vad och vem är viktiga för dig?

Venus (dem/det du älskar) i omtänksamma, moderliga Kräftan ställer sig med händerna i sidorna mitt emot först strålkastaren och rättvisans Jupiter i patriarkala Stenbocken. Samtidigt finns Pallas Athena (jämlika regnbågskrigaren) och Chariclo (Chirons hustru som läker det femininas sår) med vid Jupiters sida. Det handlar om att göra om och göra rätt, jämlikt, rättvist och bra för alla den här gången.

Och så den transformerande ödesplaneten Pluto förstås, som Venus möter exakt nästa söndag.

För att få så stor effekt som möjligt inleds veckan med att viljans och drivkraftens Mars i egocentrerade Väduren har ett allvarligt samtal på måndagen med den begränsande karma-läraren Saturnus i patriarkala Stenbocken.

Saturnus pratar klarspråk och säger till Mars att nu får han skärpa sig, begränsa sin egocentrerade framfart och även tänka på konsekvenserna för världen. Under måndagen kan du känna dig väldigt frustrerad och rastlös. Ett tips är att hålla tyst och räkna till 10 innan du talar.

Merkurius (ditt uttryck, kommunikation) – som nu har fått upp farten i jordade, pragmatiska (och andliga) Jungfrun – möter explosiva, överraskande Uranus i Oxen (jorden, dina resurser och gåvor). Du får alltså tillgång till både nya insikter och gåvor. Och det på samma dag som Venus och Jupiter möts.

Det här innebär någon form av tvärvändning i ditt liv. Du avslutar ett kapitel i ditt liv och vänder blad. Fast det här är så stort att det känns som att du öppnar en helt ny bok. Det du har gjort, den du har varit – var beredd på att det troligen inte stämmer längre.

Det kan kännas oändligt skrämmande. På ena sidan i boken har du dina kända sysslor och en inrutad vardag som du vet bär dig ekonomiskt. På den andra sidan finns ett blankt blad. Ändå finns det nu ingen återvändo.

Om du önskar att du kunde återvända tillbaka till det gamla, så vet du innerst inne att du i så fall skulle förtvina inombords. Och med Uranus inblandad drar han undan mattan under dina fötter i vilket fall. Om du stannar blir du uppsagd, din partner lämnar eller bostaden brinner upp. För universum vill att du vandrar vidare.

Universum ropar till dig att följa ditt hjärta och ditt livsuppdrag. Du knuffas nu kärleksfullt åt rätt håll som om dina uppdrag vore Lufsens köttbulle till Lady på julafton. För de är dina och den du är.

Nu kan du inte gömma dig längre. Det går inte. Det är dags att resa dig upp ur de lövhögar du gömt dig själv i och slå ut dina vackraste blomblad i världen. Det är tid för dig att blomma.

När Venus visar dig vad som egentligen är värdefullt för dig, så behöver du följa. Stäng dörren till det gamla och bege dig ut i det nya. Avsluta det som inte länge är i linje med ditt sanna jag, gamla relationer som inte längre är du. Rensa i din garderob och i dina åtaganden.

Det kan till och med hända att din ursprungsfamilj bleknar bort om de inte hängt med i din förändring. Lugn, din nya själsfamilj är i så fall på väg in i ditt liv.

Så den här veckan: Våga välja själv innan universum gör det åt dig. Bejaka det som kommer till dig. Låt dig blomma fritt. Bejaka din sexualitet, din hunger på livet och det vilda inom dig. Och få in även det i din vardag.

Vad mår du bra av att äta? Vad ger din själ näring? Vilken form av träning får din kropp att sjunga? Vad älskar du att göra? Vart vill ditt nya jag leva och bo? Vad och vem är viktig för dig? Du tar nu ditt nya jag i handen och går på upptäcktsfärd. Med nytt land på väg in under fötterna finns nya beslut att fatta.

Så ge dig tid den här veckan att känna in och undersöka vem du är nu och vad du tycker om. Låt livet överraska dig. Minns att du är oändligt omhändertagen och älskad.

Även om det känns som att du vingligt ger dig ut på en tunn spång över en djup ravin, så håller vi din hand. När du vacklar hjälper vi dig att återfinna din balans. Och be oss om hjälp, vi är här för dig.

I veckan efter, onsdagen den 2 september kl 07:22 (=11=nystart), är det dags för en fullbordande fullmåne i andliga Fiskarna. Så minns att du den här veckan avslutar sådant som begränsar och hindrar din oändliga potential. Du gör plats för nytt i ditt liv.

När du i förra veckan ropade ”land i sikte”, så är det den här veckan dags för dig att bege dig in mot land och välja i vilken hamn du vill släppa ner ditt ankare.

Vilken hamn lockar ditt hjärta och får det att kittla i din mage?

Så, vad väntar du på? Fäll upp seglen och sätt full fart mot den.

All kärlek, glädje och healing!

Lillemor Golden Dragon & the Golden People of Light

PS. Vägvisar-trumman på bilden är min egen och skapad och målad av Viktoria Stevik Nilsson.