Hur känns det, kära vänner? Vaknade ni till av nymånen i Jungfrun och känner nu en ny inre drivkraft och glöd? Veckan som väntar är en riktig Merkurius-vecka för dig. Den handlar om ditt uttryck i världen och om att få göra det du älskar och som ditt hjärta brinner för. Och du har turplaneten Jupiter med dig.

Redan på måndagen möts Merkurius (i Vågen som vill bidra till en skönare värld) och ödesplaneten Pluto (i världsförbättraren Stenbocken) som ännu är retrograd och därmed introspektiv. Det är dags att se igenom vad som ligger under ytan hos dig och som håller dig tillbaka från att vara ditt sanna jag.

På tisdag är det höstdagjämning. Det är en melankolisk tid där vi inser att sommaren är över och att det är tid att summera, tacka och släppa taget om den. För att istället välkomna höstgrytor, myskvällar och storslagna sprakande färger i naturen.

På samma sätt handlar veckan för dig om att släppa taget om det som inte längre är du. Din självbild och den du en gång bestämde dig för att bli, möter nu upp med dina djupa relationer och du frågar dig vad som ger din själ näring. Ditt hjärta viskar allt högre till dig, fast du vet kanske inte om du är redo. ”Klarar jag av det? Är jag redo? Tänk om jag jag kraschlandar? Vad ska andra säga?” Du tvekar och ditt hjärta bultar.

Fast ändå finns det ingen annan väg än att ta klivet över gränsen till det nya. Så med ett sug i magtrakten bestämmer du dig för att ta klivet. Minns i det darrande nya att du har turplaneten Jupiter med dig hela vägen. Han lär dig att du behöver följa din inre sanning, din lust och glädje för att blomma och stråla.

Den maskulina drivkraften Mars och den feminina drivkraften Eris går nu alltmer samman i nyskapande Väduren, deras hemma-tecken. De smider ränker om att skapa en värld där de båda krafterna är lika värda och lika mycket använda, även i maktens boningar.

När Merkurius senare under veckan möter både den stränge karma-läraren Saturnus (i Stenbocken) och de nu rätt frustrerade och viljestarka Mars och Eris i en utmanande aspekt, kommer även den yttre världen att skakas om. Eftersom Pluto och Saturnus nu är nära varandra kan det handla om virus och restriktioner, fast också om pengar på ett större plan. Har världen satt sig i en för stor skuld- och pengafälla med alla åtgärder?

För dig personligen handlar det om att arbeta med din balans och dina egna begränsningar. Ditt självvärde. Att till slut på allvar inse att du faktiskt är Guds gåva till världen. Du och ditt bidrag i världen är just det som alla längtar efter och behöver.

Så vad är det som du behöver släppa? Kanske har du en självbild som inte längre stämmer? Kanske har du väntat in din partner och därmed stannat upp i din egen utveckling? Kanske känner du rädslor och en blandning av hopp och förtvivlan över att vandra vidare? Eller behöver du släppa ett beroende eller ett behov av att älta något? Att sluta nedvärdera dig själv, dina gåvor och det du kan?

En tröst är att du nu allt oftare – särskilt i slutet av veckan – också hamnar i situationer där du möter dina själsvänner. Din själsfamilj dyker nu upp och fyller de hål i ditt hjärta som uppstår när du tar avsked av det gamla. Alla avslut och avsked innebär sorg. Du behöver sörja och tillåta dig att vara melankolisk, precis som vid skiftet mellan sommar och höst. Du kan inte hålla emot skiftet mellan årstiderna. Lika lite kan du hålla emot det skifte som sker nu.

De händelser som nu kommer att utspelas innebär ett stort skifte i världen och inom dig själv. Så följ med i flödet, kära vän. Stäng av larmet i nyheterna, behåll ditt lugn och inre frid. Fokusera på att njuta av att skapa och få uttrycka dig själv. Skriv, måla, dansa, sjung, hantverka eller något annat som får dig att hamna i ett meditativt tillstånd och får ditt hjärta att jubla.

Världen behöver först hamna i kaos, för att sedan kunna förändras till det bättre. Minns att det finns en plan. Du är beskyddad och okej, även om det kollektiva medvetandet som kommer att yra runt ett tag säger något annat.

Lita på din inre röst. Följ din inre guidning. Du föddes in i den här tiden för att du hade bestämt dig för att bidra till att övergången mellan Fiskarnas och Vattumannens tidsåldrar skulle ske så smidigt som möjligt. Och jo, du ÄR redo. Du fixar det här.

Ditt stora uppdrag är att göra dig själv lycklig och glad. Att göra sådant som får ditt hjärta att sjunga och att leva i din egen rytm och ditt eget naturliga flöde. Det är din tid på jorden och nu behövs du och ditt kärleksfulla ljus. Du är ljus. Du är kärlek. Du är den som ropat i öknen utan att höras under en alltför lång tid.

Så nu rullar vi ut röda mattan för dig. Låt ditt nya jag få kliva ut på den, ut i rampljuset. Se för ditt inre hur du kliver ut ur limousinen och vinkar till världen och de människor som så länge längtat efter att få möta dig. Det är din tid nu, så skaka av dig de sista resterna av banden som håller dig tillbaka.

Precis som Fågel Fenix reser du dig ur askan, borstar av dig sotet och börjar stråla. Det är dags att låta din vackra sol värma upp all världens frusna själar.

Rise and shine!

Och när tvivlen blir som värst, minns att du aldrig är ensam. Vi följer varje steg på din väg. Även när du väljer att hoppa.

All kärlek, glädje och healing!

Lillemor Golden Dragon & the Golden People of Light