Hur har du det med balansen i ditt liv och i din kropp? Efter en transformerande 10/10-portal i lördags – och som förbereder dig inför fredagens nymåne i Vågen – med Pluto (under ytan) i världsförbättraren Stenbocken och retrograda, inåtvända Mars/Eris (maskulin/feminin drivkraft) i jag-fokuserade Väduren inblandade igår, skakades balansen om i din kropp mellan din högra feminina hjärnhalva och din vänstra maskulina hjärnhalva. Det kan medföra en del kroppsliga problem för dig.

De båda hjärnhalvorna korskopplar så att din vänstra sida av kroppen handlar om vad du säger till dig själv, ditt självvärde, dina inre visioner och dina alternativ för att gå vidare i livet utifrån ditt hjärta. Din känsla, din intuition, dina värderingar om vad som är viktigt och ditt värde genom att bara vara. Du kan jämföra det med feminina Venus, månen och gudinne-asteroiderna.

Din högra sida av kroppen ser och hör världen precis som den är, minns alla detaljer, har ett tydligt kroppsspråk och ger dig drivkraft att vandra vidare. Du kan jämföra det med maskulina Mars och Merkurius. När nu din drivkraft försvagas och hålls tillbaka – eftersom Mars i Väduren är retrograd – kan du känna det som att du försöker kämpa dig ut ur en sten utan att något händer. Kraften och orken försvinner.

Din högra sida av kroppen kan få det jobbigt om det är den sidan som är den som du naturligt först vänder dig till. För när du hamnar i kris överanvänder du den. Du får då olika symptom på den högra sidan av kroppen. Även din kropp inser nu hur mycket du har kämpat dig igenom i livet och att det inte längre fungerar.

Och om din naturliga strategi i ett krisläge är att använda din feminina sida och därmed leta efter det som känns rätt för dig, kan hela ditt inre kännas som en enda stor torktumlare. Du famlar i mörker och alternativen känns oändliga utan att du kan sätta ner foten någonstans. Och då får din vänstra sida av kroppen jobba övertid, med olika symptom som yttrar sig just där.

När de båda sidorna ska komma överens kan du tappa balansen även i det yttre, bli yr och illamående, tappa din känsla för tid och rum, få dimsyn, höra som om du vore under vatten, bli fumlig och därmed tyvärr också löpa en större risk för att skada dig.

Så vad gör en klok krigare när inget längre fungerar på det gamla sättet? Jo, hen sätter sig ner och funderar. Det behövs en ny strategi. Och det är nu det är så gudomligt fint ordnat att du får hjälp av så många tunga planeter (Jupiter-Stenbocken-Pluto-Pallas Athena) i Stenbocken.

Många tänker på Stenbocken som en trist karriärist och streber som tar kortaste vägen upp till toppen. Fast minns då att Stenbocken är ett jordtecken och jord är feminint.

En outvecklad Stenbock stretar på och kämpar vidare, medan en utvecklad Stenbock sätter sig ner och klurar ut vilken väg uppför berget som är roligast, stämmer med dina värderingar och innebär minst ansträngning för dig. En smart och pragmatisk världsförbättrare helt enkelt.

Du finner nu din egen väg till den gröna, goda tuvan överst på toppen. Hela veckan handlar därför om spänningen mellan ditt logiska, strävsamma jag som vill förändra världen på egen hand – fullmånen i Väduren den 1/10 startade den processen – och den nu annalkande nymånen i Venus-styrda Vågen som vill att du ska göra saker tillsammans med andra och ha lekfulla, givande relationer utan att förlora dit själv och ditt eget uttryck.

Kort sagt: Hur kan du leka och experimentera fram det nya tillsammans i en gemenskap och relation, utan att börja anpassa dig, bli beroende eller känna dig styrd av andra och därmed förlora ditt eget unika uttryck?

För när du skapar tillsammans med någon så blir det större än det som ni båda, var och en, puttar in energimässigt. Det sker en alkemisk process som tar det som skapas till nya, högre nivåer. Och det är det som universum nu vill. Att vi ska leka tillsammans i ett vackert flöde. Utan prestige. Utan kamp.

Från och med nu ska vi ha kul när vi bygger den nya världen och göra saker av hjärtats lust. Det börjar redan på måndagen med att förstärkaren och strålkastaren Jupiter möter illusionens och drömmarnas Neptunus i Fiskarna (oändlig potential) som båda två är kopplade till den ultimata sanning som varit dold för oss.

Medan Merkurius (ditt uttryck, kommunikation) i Skorpionen (liv/död, transformation, dolt under ytan) går och tar en fika tillsammans med Venus och undrar då uppfordrande vad det är som hindrar dig från att följa ditt hjärta.

På onsdag vänder Merkurius retrograd för att ge dig en chans att ytterligare fundera på hur ditt nya jag vill finna nya former för att komma till uttryck i världen. Eftersom han gräver sig djupt in i ditt inre i Skorpionen kommer du att finna nya sidor av dig själv och när han backar ända in i Vågen får du en översyn av dina relationer och ditt uttryck när du är tillsammans med andra.

Den 3 november vänder Merkurius rätt igen, så nu får du tre veckor på dig att tänka om, finslipa dina projekt och hitta rätt väg genom djungeln av rädslor, föreställningar och begränsningar.

På torsdag förstärker Solen upp Pluto och vrider upp termostaten till kokpunkten och rör om i grytan, så att det som behöver komma upp till ytan flyter upp för att transformeras så att det sedan lätt kan lyftas bort med sleven.

Och på fredag är det alltså dags för intuitiva nymånen och Solen (ditt nya jag) i Vågen – vars styrare är feminina Venus – att med bestämdhet inta sin plats i boxningsringen. På utmanarsidan står Mars/ Eris (maskulin/feminin drivkraft) och sexiga, utmanande, sensuella vildkvinnan Lilith. Det innebär att det elektriska, maskulina inom dig nu blir mer feminint, medan det magnetiska, feminina inom dig blir mer maskulint.

Så den här veckan kan innebära spänningar för dig, både i din omvärld och i ditt inre och som även påverkar din kropp. Det som genomgår en förändring hos dig förstärks innan det återfinner sin nya balans.

Både det patriarkala, domderande skadade maskulina och det manipulerande, grälsjuka skadade feminina kan därför komma upp till ytan denna vecka. Det rörs om ordentligt med sleven för att sedan kunna lyftas upp ur grytan.

Så ta en time-out om du kan. De intensiva energierna kan medföra en övertecknad kalender, fast egentligen är det här ändå en vecka som bäst tillbringas i din ateljé, i din trädgård, i soffan eller med något du älskar. Ta dig tid att fundera på om dina projekt eller du själv behöver finna en ny strategi eller ett nytt uttryck i världen i relation till andra.

När energierna drar på med så mycket eld, kan du också behöva få ut de laddade energierna ur din kropp genom att röra på dig. En powerwalk, att dansa loss i vardagsrummet eller liknande kan få energin att lättare röra sig igenom din kropp och komma ner i jorden för att helas.

Positivt med veckan är att överraskningarnas och nytänkande Uranus kan komma med gåvor till dig.

Så ta väl hand om dig. Undvik att hamna i diskussioner och konflikter. Vårda din sinnesro. Stäng av informationsflödet och världen där utanför.

Häll upp en kopp te, dra en filt över knäna, gör något du älskar och njut av resan. För nu reser du in i dig själv. Hem till ditt sanna jag och det som du älskar. In i dina innersta drömmars landskap.

Och det är den viktigaste resan av alla.

All kärlek, glädje och healing

Lillemor Golden Dragon & the Golden People of Light