För tillfället är jag  mycket fascinerad av kvinnoödet Florence Scovel Shinn, en kvinna som uppenbarligen var långt före sin tid. Hon föddes 1871 och dog 1940. !925 gav hon ut en inspirerande bok – ”The Game of life and how to play it”

Jag blev nyfiken på henne genom en intervju jag gjorde nyligen med Tosha Silver, bästsäljande amerikansk författarinna, vars budskap jag sedan några år tagit till mig. I alla sina böcker pläderar Tosha för att låta det Gudomliga ta ledningen – inte egot. (som ofta huserar i våra affirmationer, målbilder och vision-boards etcetera…)  Hon är definitivt influerad av Florence Scovel Shinns  häftiga budskap.

Det som tilltalar mig mest i budskapet är att ”överlämna” allt till Gud/Gudinnan, Källan, Kärleken, Livet  – eller vad vi önskar kalla den kraft som finns bakom allt som existerar – och glömma vad egot inom oss säger sig veta är bäst för oss, när vi befinner oss i bryderier och behöver ha råd och vägledning på olika sätt. Alltså inte ”samarbeta med”, eller ”ha ett ord med i laget” – utan just 100%-igt överlämna sig. Och bestämma sig för att ha tillit. Till 100% också.

Att tankar och känslor skapar vår verklighet är jag sedan länge medveten om – men jag är lika övertygad om att jag själv definitivt inte vet mitt eget bästa. Så mycket bättre då tycker jag att lita till en Kraft långt klokare och visare än mig själv – och slippa bli frusterad, arg och besviken om den mentala träningen till exempel inte utvecklas på det sätt som mitt ego har önskat. 

Florence Scovel Shinn visar på en avgörande skillnad mellan att visualisera som utgår från intellektet – en mental process då vi själva tänker ut vad vi önskar – och att visionera – en andlig process –  som utgår från intuitionen. Visionen får vi enbart tillgång till då vi överlämnar oss åt denna kraft – och vägledningen kommer  genom hintar, plötsliga idéer och ”synkar” som infinner sig mer och mer, oftare och oftare.

Låt det Gudomliga leda – jag lovar dig att Livet blir väldigt mycket roligare då! Lycka till!